ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İstikrar istiyoruz

İstikrar istiyoruz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
ANAP-DYP koalisyon hükümetince açıklanan 6 Mayıs kararları, iş dünyasını beklentierie cevap vermedi.
ANAP-DYP koalisyon hükümetince açıklanan 6 Mayıs kararları, iş dünyasını beklentierie cevap vermedi. İş dünyası öncelikle istikrarlı bir hükümet modeli ile kurulmasını ve rant ekonomisinin cazip olmaktan çıkartılmasını bekliyor
Özelleştirme, sosyal güvenlik, dış ticaret, altyapı, enerji, ulaştırma, haberleşme, sanayi, turizm ve çevre konularını içeren tedbir paketinin ülkenin huzuru için iyi bir gelişme olduğunu ifade eden GTO Meclis Başkanı Mustafa Geylani, “Eğer bunlar yapılırsa ülkemiz için çok iyi. Devletin ve halkın istediği de bu. Umarız bunlar lafta kalmaz, zaten adı üstünde tedbir paketi, içinin boş olması diye bir şey söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Hükümet uzun süreli olmalı”
Mevcut yasaların, sorunların çözümü için yeterli olduğunu, ancak bu yasaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden GTO Meclis Başkanı Geylani şöyle dedi:
“Taviz verilmeden bu yasalar uygulanmalıdır. Bürokrat güvenli bir şekilde işini takip etmeli, öyle 3-5 ayda bir Bakan yada bürokrat değiştirilmemeli. Avrupa’da bir Bakan 6-7 yıl kalıyor. Ama biz de öyle değil, bunun için sistem bir türlü yerine oturmuyor. Her gelen hükümet yeni bir temel atıyor, binayı yapan yok. Tecrübeli ve değişen hükümetler ekonomiye de, ülkeye de faydalı olamaz. Politikalar günübirlik değil, sürekli olmalı ki biz de onu takip edebilelim. Verim alalım. Bakın bugünkü hükümetin devam edip etmeyeceği henüz belli değil. Bu belirsizlik sıkıntı yaratıyor.”

“Yeni bir ekonomik pakete gerek yok”
Mevcut ekonomik sorunların çözümü için yeni bir ekonomik pakete gerek olmadığını kaydeden Geylani, “Artık ekonomik paketle bu iş düzelmez. Bunu akıllarından silsinler. Çünkü düzelmeyeceği 5 Nisan paketleriyle görüldü. Sanırım bir daha aynı yanlış yapılmaz, biz böyle bir şeyin tekrar edilmemesinden yanayız. Ülkemizin istikrara ihtiyacı var, pakete değil”
GSO Başkan Vekili Atilla Güner: “Bankalarda devlet güvencesinin kalkması olumlu”
Gaziantep Sanayi Odası Başkan Vekili Atilla Güner, yeni vergilerin sorunları çözmeye yetmeyeceğini ifade ederken, “Sanayinin sorunlarını ilgilendiren fazla bir ley yok. Ancak bankalardaki mevduatlara devlet güvencesinin kaldırılmasını 2olumlu buluyoruz. Böylece insanların rant peşinde koşması biraz olsun önlenir ve yatırımlara yönelme olur diye düşünüyoruz” diye konuştu. Güner, ANAP-DYP koalisyonundaki sıkıntıların da sanayide olumsuzluk yarattığını söyledi.

“Mehmet Aslansoy (GSO Meclis Üyesi):
“Tekstil sektörü duru”
Gaziantep Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Aslansoy, sorunların çözümüne yönelik bir karar olmadığını vurgularken, tekstil sanayinin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. İplik ithalinin yanlışlığını vurgulayan Aslansoy, “Biz iplik üreticisi iplik ithalinin yanlışlığını vurgulayan Aslansoy, “Biz iplik üreticisi bir ülkeyiz. Eğer iplik ithal edersek çalışamaz hale geliriz.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *