ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kadroları parayla sattılar”

“Kadroları parayla sattılar”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
DYP İl Sekreteri İzamettin Karslıgil, DYP’nin oy kaybının sorumlularının parlamenter olduğunu belirterek

DYP İl Sekreteri İzamettin Karslıgil, DYP’nin oy kaybının sorumlularının parlamenter olduğunu belirterek, “Parlamenterlerin teşkilattan ellerini çekmeleri, kötü intibalarını silmeleri ve tabana inmeleri gerek. Teşkilatın içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için tepeden tırnağa yeniden bir yapılanma şart” dedi.
“Delegeliği kişisel menfaatleri için kullandılar”
Gaziantep teşkilatının güçlendirilmesi için genel merkez tarafından mevcut yönetimler feshedilerek, yerlerine yenilerinin atandığını kaydeden Karslıgil şunları söyledi:

“Bizim amacımız bu partiyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarıp yeniden eski gücüne kavuşturmaktır. Eskiden bu parti böyle değildi. Çok daha iyi yerlerdeydi. Ama yanlış icraat ve yönetimler partiyi bu hale getirdi. Bakın bu partide geçmişte yöneticilik yapmış insanlar partinin kimliğini kullanarak, hatta parlamenterlerin ismini kullanarak kamu kuruluşları için verilen kadroları para karşılığı başkalarına sattılar.biz bunları duyduğumuzda utandık. Daha buna benzer binlerce usulsüzlük partiyi bitirdi. Delegeliği kişisel menfaatler için kullandılar. Bunlar hep bu partiye zarar verdi. Dolayısıyla partiyi seven, partinin ilkelerini seven insanlar böyle olumsuzluklar yüzünden partiye uğramadı. Ama şimdi öyle değil. Herkes uğruyor. Yönetimdekiler bugüne kadar hiçbir şaibeye karışmamış genç pırıl pırıl insanlar. İşte bu kadrolar şimdi bu partiyi diriltmeye talip”.

“Mevcut yönetim eskisinden iyi”
Gerek eski yönetimlerde gerekse de şimdiki yönetimlerde teşkilatı ve teşkilatçılığı bilen insan sayısının az olduğuna da dikkat çeken Karslıgil, “İşte bu yüzden bazen sıkıntılar oluyor. Örneğin, anki yönetim eskiye oranla çok iyi. Fakat içlerinde teşkilatı bilenlerin sayısı az olduğu için delege tespitlerinde yanlışlıklar yapıldı. Bu da partide yeni bir küskünlük yarattı. Aslında hiç hoş olmayan bir durum. Oysa biz parti içinde birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflemiştik. Fakat bunun kısa süreden aşılacağını ümit ediyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *