ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kalkınmanın yolu istikrardan geçiyor

Kalkınmanın yolu istikrardan geçiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.33
Gaziantepli 80 işadamı 9 günlük Singapur ve Tayland gezisinden döndü. GTO Başkanı Aslan, Türkiye’de
Gaziantepli 80 işadamı 9 günlük Singapur ve Tayland gezisinden döndü. GTO Başkanı Aslan, Türkiye’de ilk kez bir ticari heyetin Tayland ve Singapur’da incelemelerde bulunduğunu söyledi. Tayland Ticaret Odası ile Singapur Ticaret ve Sanayi Konseyi ‘de Gaziante2i ziyarete gelecek.
Uzakdoğu gezegeninin çok yararlı geçtiğini belirten Aslan, Singapur ve Tayland’ın Türkiye aracılığıyla Uzakdoğu ve Balkan ülkelerine açılmak istediklerini afide etti. Aslan, “Her iki ülkede tekstil, gıda, makina ve kauçuk fuarlarına katıldık. Ticaret Odaları ve Ticaret Bakanlığı ile görüştük. Bize büyük ilgi gösterdiler. Bizimle birlikte hareket etmek istiyorlar. Çünkü ilk kez Türkiye’de böyle geniş kapsamlı bir ticari heyet ülkelere gitmiş. Daha önce insanlar gelmiş ama bireysel çabalarla gelmişler” diye konuştu.
30 yıldır aynı hükümet
Aslan, özellikle Singapur’un elektronik teknolojisi, ticaret, bilgisayar cipleri konusunda son derece geliştiğini belirtirken, gelişmenin siyasi istikrardan kaynaklandığını ifade etti. Aslan, “Singapur 30 yıldan beri aynı hükümet tarafından yönetiliyor. Bu gün dünyanın en ileri teknolojisine sahip ülkelerinden birisi.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *