ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kapalı okul olmayacak

Kapalı okul olmayacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Milli Eğitim Müdür Vekili Şükrü Erdoğan, bütün köylere öğretmen alındığını belirtikten sonra, göreve başlamayacak öğretmenlerin yerlerine asil öğretmen atanana kadar vekil öğretmen gönderileceğini söyledi.
Gaziantep’te şuanda orta dereceli okullarda 1000, ilkokullarda ise 400 kadar öğretmene ihtiyaç olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şükrü Erdoğan, orta dereceli okullarda acilen 500 branş öğretmenine ihtiyaç olduğu, bu öğretmenlerin atanmasıyla orta dereceli okullarda önemli bir öğretmen açığının olmayacağını belirtti.
Bu yıl kapalı köy okulları bırakmayacaklarını belirten Milli Eğitim Müdür Vekili Erdoğan, bütün köy okullarına atama yapıldığını belirterek, “Atanan öğretmenlerin göreve başlama süresi bugün saat 17.00 da doluyor. Bugün mesai saati bitimine kadar göreve başlamayan öğretmenlerin yerine geçici vekil öğretmenler atayacağız. Ancak vekil öğretmenler sürekli olmayacak ve onların yerine en kısa sürede asil öğretmen atamaya çalışacağız” dedi.
Gaziantep’e daha fazla öğretmen atanması amacıyla Gaziantepli Bakan ve Milletvekilleriyle birlikte çalışma yaptıklarını belirten Erdoğan, orta dereceli okullardaki öğretmen açığının da yüksek okul diploması olan geçici ücretli öğretmenlerle kapatılacağını bildirdi. Erdoğan, Gaziantep’te öğretmen ihtiyacının kalmaması için, ilin zorunlu hizmet bölgesine alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *