ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kapıcı linç ediliyordu

Kapıcı linç ediliyordu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.56
Evine ziyarete gelen Bakkal Ayfer Dumrul’a (30) tecavüz edemeyince, telle boğarak öldüren, sonra da kalorifer kazanında yakan Kapıcı Sıtkı Çelik’i linç etmek isteyen vatandaşları polis güçlükle önledi
Evine ziyarete gelen Bakkal Ayfer Dumrul’a (30) tecavüz edemeyince, telle boğarak öldüren, sonra da kalorifer kazanında yakan Kapıcı Sıtkı Çelik’i linç etmek isteyen vatandaşları polis güçlükle önledi. Genç kadını vahşice öldüren kapıcı Sıtkı Çelik’e (34) dün tatbikat yaptırıldı. Tatbikat sırasında çevre sakinleri kapıcıyı linç etmek istedi. Polis, vatandaşları yatıştırmakta güçlük çekti.
Gaziantep Gazi Mahallesi’ndeki Gazi apartmanında kapıcılık yapan Sıtkı Çelik, hamile eşini ziyarete gelen Ayfer Dumrul’u nasıl vahşice öldürdüğünü şöyle anlattı:
“Eşim evde yoktu. Bu nedenle kendisine tecavüz etmek amacıyla içeriye çektim. Ayfer Dumrul kanepeye oturdu. Cinsel ilişkiye girmek istediğimi söyledim ama reddetti. Bana karşı direnmeye başladı. Elbiselerini çıkarmaya başladım. Bu arada kafasına vurunca bayıldı. Bir süre sonra kendine geldi ve bağırmaya başladı. Tecavüz edemeyeceğimi ve yakalanacağımı anlayınca kablo ile boğmaya karar verdim. Telle boğazını, sıkarken, Kelime-i Şahadet getirdi. Ben de bir süre sonra cesedi sürükleyerek kalorifer dairesinde götürdüm.”
Amacının Ayfer Dumrul ile ilgili olarak hiçbir iz bırakmamak olduğunu vurgulayan Sıtkı Çelik, cesedi kalorifer kazanında yakmak istediğini ancak sığmayınca meyve bıçağı ile bacaklarını dizinden kestiğini anlattı. Çelik şöyle devam etti: “Cesedin bir bölümünü kalorifer kazanı atarak yakmaya başladım. Ancak bir süre sonra apartmanda oturanlar ağır bir koku geldiğini belirterek, kalorifer kazanında arıza olup olmadığını sordular. Bunun üzerine kalorifer kazanını kapattım. Cesedin üçte biri kalmıştı. Bir torbaya koyarak kardeşimin evine götürdüm ve odunluğa sakladım. Daha sonra eve döndüğümde Ayfer Dumrul'un kocası Mustafa Dumrul’u gördüm. Mustafa Dumrul eşini görüp görmediğini sordu. Ben de bize geldiğini ancak daha sonra gittiğini söyledim. Sonra da birlikte eşini aradık. Ancak polis Ayfer Dumrul ile görüşen son kişi ben olduğum için ifademi alırken yüzümdeki tırnak izlerini gördü. Ben de olanları anlattım.
Vatandaşın öfkesi
Vahşice işlenen cinayetin sanığı Sıtkı Çelik, yer gösterme sırasında çevre sakinleri ve esnafın saldırısına uğradı. Polis vatandaşları güçlükle kontrol altına alırken, komşu apartmanın kapıcısı Aydın Al ise şöyle bağırıyordu:
“İnsanlar malını canını bize emanet ediyor. Namussuz, utanmaz adam. Bu yapılır mı? Kapıcıların yüz karası. Bize teslim edin. Cezasını verelim. İnsan içine çıkacak halimiz kalmadı” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *