ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Karakollar ve şubelere bilgisayar ağı

Karakollar ve şubelere bilgisayar ağı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Emniyet Müdürü Reşat Altay, polis teşkilatını teknolojik olanaklarla donatacaklarını ve hizmette en üst sınıra çıkaracak
Emniyet Müdürü Reşat Altay, polis teşkilatını teknolojik olanaklarla donatacaklarını ve hizmette en üst sınıra çıkaracaklarını bildirdi. Altay, hizmette branşlaşma verimlilik ve çalışmaları hızlandırmak amacıyla, proje ürettiklerini, bunların bir kısmını uygulamaya aldıklarını, bir kısmı üzerinde ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Organize Suçlarla Mücadele Şubesi kurulduğunu ve başarılı sonuçlar alındığını belirten Altay, meydana gelen olaydan sonra, olay yerinde suçun ortaya çıkmasını sağlayacak delillerin gerçek anlamda elde edilmesini sağlamak amacıyla da (Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü) adıyla, yeni bir birim oluşturduk” dedi.
Bu birimin, suçun işlendiği yerde teknik çalışmaları yaparak, hukuki boyutu bulunan delilleri toplamakla görevli olduğunu kaydeden Altay, “Bilimsel yöntemlerle çalışan bu birim, adaletin geç tecellisine yol açan faktörlerden en önemlisini ortadan kaldıracak” diye konuştu.
Altay, özellikle kenar semtlerde altyapı yetersizliği ve imar sorunu nedeniyle yolların dar ve düzensiz, kent içerisinde ise trafiğin yoğun olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Bunun için, hız yeteneği olan motosikletli Yunus timlerini oluşturduk. İlk aşamada 50 motosiklet aldık. Bu timlerde görev alanlar hem hareket kabiliyeti, hem atış, hem insan hakları, hem de halkla ilişkiler konularında özel eğitimden geçirildi. Bu timler asayişin sağlanmasında çok önemli rol oynayacak. Ayrıca, trafikle ilgili denetimleri hızlandırmak için Şahin timlerini kurduk.”
Mevcut sistemde, polis birimlerinin soruşturmaları, birbirlerinden habersiz yaptıklarını, karakol ya da şubelerden bilgi almak için yazışma yapılması gerektiğini anlatan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu da zaman kaybına ve işlerinin gecikmesine yol açıyordu. Bu aksamanın önüne geçebilmek ve denetimi sağlamak için proje yürütüyoruz. Tüm şubeler ve karakollar bilgisayarlarla donatılacak. İfadeler ve diğer bilgiler bilgisayara yüklenecek.
Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve diğer görevliler bilgisayar aracılığıyla karakollarda ve şubelerde ne olduğunu bir tuşa basarak öğrenebilecek. Soruşturmayı yürüten, gereken bilgiyi anında bilgisayardan alacak. Zaman kaybı ortadan kalkacak.
Bu projeye savcılık da dâhil edilecek. Cumhuriyet savcıları günün hangi saatinde, hangi karakol ya da şubeden kimlerin niçin gözaltında tutulduğunu denetleyebilecek. Daha sonra avukatların da kimin hangi karakol ya da şubede gözaltında olduğunu öğrenebileceği sistemi oluşturacağız. Altay, Türkiye'de ilk ve tek olan bu projenin 23 ay sonra hizmete girebileceğini, projede görev alacak 70 dolayında polisin bilgisayar eğitiminden geçirildiğini de sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *