ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Karayolunda dünya standardına doğru!

Karayolunda dünya standardına doğru!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.15
Tarsus’tan başlayıp Habur’da bitecek olan otoyolun Nurdağı-Narlı bölümü dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Keskin: “Otoyol, GAP ürünlerini dünya pazarlarına taşıyacak”
Tarsus’tan başlayıp Habur’da bitecek olan otoyolun Nurdağı-Narlı bölümü dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışı yapılan 36 kilometrelik bölüm, 3 gidiş, 3 de geliş olmak üzere 6 şeritten oluşuyor. Otoyolun açılışı ile bölgemizde yetişen ürünler daha kısa sürede Mersin ve İskenderun limanlarına, oradan da tüm Avrupa’ya pazarlanacak TAG Otoyolu’nun tamamı 258 kilometreden oluşuyor. Otoyolun açılışı nedeniyle Kömürler yakınında düzenlenen törene Bayındırlık Devlet Bakanı Keskin’in yanında, Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin, Vali Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz ile çok sayıda yetkili katıldı.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Adnan Keskin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, karayollarının farklı bölgelerde yetişen ürünlerden ülkede yaşayan tüm insanların yararlanmasını ve ihracatının kolaylaşmasını sağladığını söyledi. Keskin, “Bu yolla Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi birbirine daha sıkı bağlarla bağlanacak. Harran ve Urfa Ovaları’nda yetişecek ürünler, yurtiçi ve yurt dışı pazarlara aktarılacaktır” diyerek otoyolun bölge kalkınmasında önemli rol üstleneceğini ifade etti.
Karayollarının ulaşma sürecine de büyük katkı sağladığını ifade eden Keskin şunları söyledi:
“ Hedef, ülke coğrafyasının her köşesinin diğer parçalarla bağlantısının sağlanmasıdır. Eğer ulaşım ağı sağlıklı doğru kurulabilir, ülke coğrafyasının her köşesinin birbiriyle iletişimini ulaşımını gerçekleştirebilirse hem ulaşma süreci hızlanır, hem de toplumlar kapalı ekonomiden açık Pazar ekonomisine geçme şansını elde ederler.”
Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş de, yörenin bayındırlık hizmetine susayan bir bölge olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Projenin geriye kalan kısmı Narlı-Gaziantep hattı ile Gaziantep-Habur hattının bitirilmesi için hükümetlerimiz büyük gayretler göstermiştir. Ve Habur’a kadar olan kısmı da çok kısa bir sürede tamamlanacaktır. Bununla da bu bölgede ulaşım sorununun çözümlenmeyeceğini biliyoruz. Bölgemizin tüm diğer bölgelerle bağlantısının kurulması için otoyol ağının kurulması gerek. Ancak son 4 yıl içerisinde bayındırlık hizmetlerinde de önemli projelerin hayata geçirildiği bir gerçektir.”
Vali Muammer Güler ise yolun açılması ile Nurdağı-Gaziantep arasındaki trafikte büyük bir rahatlamanın olacağını söyledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *