ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kavgayı Bakanlar da önleyemedi!..

Kavgayı Bakanlar da önleyemedi!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
İktidar partisi DSP, hafta sonunda da hareketli günler geçirdi. Cumartesi Gaziantep’e gelen DSP’li Bakanlar, partilileri
İktidar partisi DSP, hafta sonunda da hareketli günler geçirdi. Cumartesi Gaziantep’e gelen DSP’li Bakanlar, partililerin protestosuyla karşılaştılar. Aday listelerini hazırlarken örgütün sesine kulak vermemekle suçlanan DSP’nin bakanları tepkiler karşısında, “Listeyi biz hazırlamadık. Liste Genel Merkezin Takdiri” dediler. DSP il binasındaki tartışma sırasında Bakanların sözleri sık sık partililer tarafından kesildi. Devlet Bakanı Yılmaz, bir ara iyice sinirlenince, “Basının karşısında sorunlarımızı tartışmayalım. Basın çıksın öyle tartışalım” dedi. Ancak, partililer listeleri sormaya devam edince “Ne kadar sabırsızsınız. Diliniz biraz dursun. Eğer ısrar ederseniz çeker giderim” dedi.
Tartışmalar sırasında Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, Sabah Muhabirinin, “Listeyi, sizin hazırladığınız iddia ediliyor. Ne diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, Bakan Yılmaz şu yanıtı verdi:
“Liste hazırlanırken bana sorulmadı”
“Listeyi be hazırlamadım. Benim görevim liste hazırlamak değil. Listeyi genel merkez hazırlar. Üstelik liste benim bilgim dışında hazırlanmıştır. Eğer ben böyle bir şey yapsam, gelir burada açıkça söylerim. Bu listeyi ben hazırladım. Sorumluluğu da bana ait derim. Bende bu yürek var, kimseden korkacak, çekinecek bir yanım yok. Ne demek listeyi bakan hazırlamış? Kim çıkartıyor bunları? Bakanın görevi liste hazırlamak değil. Herkesin bir görevi var. Hiçbir partideki bakan liste hazırlayamaz, böyle bir yetkisi yok. Listeyi partilerin Genel Merkezi hazırlar. Bana sorsalardı ben de düşüncemi yanlış veya doğru neyse söylerdim, ancak sorulmadı.”
Bu konuşmalardan sonra basın mensupları dışarı çıkartıldı. Daha sonra bakan ile partililerin görüşmeyi yaklaşık üç saat sürdü.
“Trafik felç oldu”
Öte yandan Vali Muammer Güler’i ziyaret eden Bakan Yılmaz ile Ilıksoy, burada ilin sorunları hakkında bilgi aldıktan sonra dışarı çıktıklarında partililerin tepkili tezahüratlarıyla karşılaştılar. Ellerinde, ‘Akpek Listeye’, “Nizip’in sesini duyun” pankartları taşıyan partili gençler parti binasına kadar yolda yürüyen Bakanların önünden ayrılmadılar. Ana cadde üzerinde trafiği felç ederek il binasına kadar gelen tepkili partilileri Bakanlar da yatıştıramadı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *