ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kayıt dışı ekonomiye isyan

Kayıt dışı ekonomiye isyan
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Vergi Haftası dolayısıyla dün Ticaret Odası’nda bir toplantı düzenlendi.
Vergi Haftası dolayısıyla dün Ticaret Odası’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşulan Vali Yardımcısı Aktuğ, Defterdar Nedim Mısırlı ile çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri vergi sisteminin adaletsiz olduğunu belirtirken, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesini istediler.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ökkeş Özpolat ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Odası Başkanı Bayram Hamiş arasında beyannamelerin onaylanması konusunda tartışma çıktı. Özpolat, beyannamelerinin onaylanması zorunluluğunun Danıştay tarafından iptal edildiğini ifade ederken Hamiş, “Sayın Özpolat bizi öcü olarak görüyor” diye yanıt verdir.
Vali Yardımcısı Aktuğ: “Sadece vergi kanunları çıkartmakla vergi toplanmaz”
“Sadece vergi kanunları çıkartmakla vergi toplanmaz. Vergiyi vermesini sağlamak gerek. Öncelikle kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve alınan vergilerin daha geniş bir kesime yayılmasının sağlanması gerek”

Defterdar Mısırlı: “Kayıt dışı gelirler kayıt altına alınıyor”
“Vergi tarihinin her döneminde önemini koruyan, vazgeçilmez toplumsal bir unsurdur. Az kazanandan az, çok kazanandan çok almak gerek. Kayıt dışı verginin kayıt altına alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Mesela kira gelirlerinin vergilendirilmesine başladık. Önümüzdeki yıllarda, arsa alım satımı ile özel yapı ortaklıkları da vergilendirilecek. Böylece vergi gelirleri artacak”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *