ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Koalisyon yemeği fiyaskoyla sonuçlandı

Koalisyon yemeği fiyaskoyla sonuçlandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
RP-ANAP koalisyonuma zemin hazırlamak amacıyla Gaziantep’te yapılması planlanan gizli toplantı
RP-ANAP koalisyonuma zemin hazırlamak amacıyla Gaziantep’te yapılması planlanan gizli toplantı ile ilgili bilgilerin önceden dışarı sızması koalisyon pazarlığını suya düşürdü.

Beklenen gerçekleşmedi
Koalisyon pazarlığı için, Kalyon Şirketler Grubu’nun Gaziantep’teki yemeği seçilmişti. Yıldızı ANAP döneminde parlayan Hasan Kalyoncu, hem RP’ye hem de ANAP’a yakın biriydi.
Milletvekilleri sanki Kalyon Şirketler Grubu’nun bayiler toplantısının yemeğine katılmak amacıyla gelmiş gibi gözükecek, ancak Hasan Kalyoncu’nun evinde de gizli bir toplantıyla koalisyon pazarlığına oturacaklardı. Çünkü toplantı ile ilgili bilgiler dışarı sızmıştı. Bunun üzerine gizli toplantıdan vazgeçilirken, ANAP milletvekilleri Korkut Özal, Cemil Çiçek ve Ali Coşkun ile RP’li milletvekili Abdullah Gül de Gaziantep’e gelmekten vazgeçtiler. Gaziantep’e gelen milletvekilleri de yemek yiyip, portakal suyu içtiler.

Yemekte kimler vardı?
Kalyon Şirketler Grubu’nun bayiler toplantısı nedeniyle Tuğcan otel’de verilen yemeğe RP’den Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik, İstanbul Milletvekili ve Birlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Kahraman, Muş Milletvekili Sabahattin Yıldız, Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Gaziantep Milletvekili Bedri İncioğlu, ANAP’tan ise Gaziantep Milletvekilleri Mustafa Taşar, Ünal Yaşar, Diyarbakır Milletvekili Abdülkadir Aksu, Denizli eski Valisi Oğuz Kaan Köksal katıldı. Tuğcan Otel’inde verilen yemekte RP’li Çelik, Kahraman ile ANAP’lı Taşar, Aksu, işadamı Kalyoncu Gaziantep Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan aynı masayı paylaştılar.

Taraflar istekli görünüyordu
Yemeğe katılan RP’li ve ANAP’lı milletvekilleri RP-ANAP koalisyonuna zemin hazırlamak amacıyla bir arada bulunduklarını kabul etmezken, iki partinin hükümet kurmasına sıcak baktıklarını söylüyorlardı. RP’nin ağır toplantısından İstanbul Milletvekili ve Birlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Kahraman, bir tesadüf eseri ANAP’lılarla bir arada bulunduklarını ifade ederken, “İşadamı Kalyoncu’nun davetine katılmak için geldik. Ancak biz ANAP’la koalisyon kurmayı istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz, ülkenin çıkarları bunu gerektiriyor” diye konuştu. Seçimin hemen sonrası RP ile koalisyona karşı olduğunu söyleyen ANAP eski Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar’ın bu görüşlerini değiştirdiği gözleniyordu. Taşar, iki şartla koalisyona girebileceklerini belirtirken, Önce Mason dedikleri Sayın Mesut Yılmaz’dan özür dilesinler. Daha sonra da bizler için batıl parti diyorlardı. BU açıklamalarını düzelsinler. Bunlar yapılırsa koalisyon kurulabilir. Sayın Mesut Yılmaz, mason olmadığı mahkeme kararı ile ispatlanan tek genel başkandır” diye konuştu.

Genel başkanların haberi yoktu
Bütün bu organizasyonlar her iki partinin genel başkanlarından habersiz olarak yürütülüyordu. Ne RP lideri Necmettin Erbakan’ın ne de ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın bu toplantıdan haberinin olmadığı belirtiliyor. Bu konuyla ilgili bir soruya RP İstanbul Milletvekili ve Birlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Kahraman biraz da sinirlenerek, “Burası demokratik bir ülkedir. Seyahat özgürlüğü vardır. Seyahate çıkmak için genel başkandan izin almaya gerek yoktur” şeklinde cevap verdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *