ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kobiler Güçlenecek

Kobiler Güçlenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Gaziantep Sanayi Odası Başkanvekili Atilla Erkent, küçük ve orta boy işletmeleri bir araya getirerek,
Gaziantep Sanayi Odası Başkanvekili Atilla Erkent, küçük ve orta boy işletmeleri bir araya getirerek, dış pazarlarda daha güçlü olmalarını sağlamak amacıyla şirket kuracaklarını bildirdi.
“Gaziantep Birleşik Sanayiciler Sektörel Dış Ticaret A.Ş adı ile kurulacak şirkete sentetik iplik, triko örme, makine halısını, halı dokuma tezgahı ve bilgisayarla halı deseni yapan sanayicilerin ortak olacağını belirten Erkent,” Şirket hammadde teminatı, ihracat, ihracat için Pazar bulunması, fuar organizasyonu yapılması, doğrudan satış amacıyla mağaza açmak ve EXİMBANK kredilerinden yararlanılması konuşmalarında etkinliklerde bulunacak” dedi.
Tekstil sektöründeki 10 imalatçı ile başlattıkları şirket kurma çalışmasında, üye sayısını 20’ye çıkaracaklarını kaydeden Erkent, şöyle devam etti:

“Gümrük birliği sonrasında, Kobilerin ekonomideki etkinliğinin artırılması, sorunlarının saptanması ve çözüm yolları bulunarak, rekabet güçlerinin yükseltilmesi, zorunluluk haline geldi.
Şirket ortağı firmalar eşit paya sahip olacak ve hiçbirisinin yükseltilmesi, zorunluluk haline geldi.
Şirket ortağı firmalar eşit paya sahip olacak ve hiçbirisinin payı yüzde 10’u aşmayacak. Şirketle firmalara kavram geliştirme, teknolojik, ekonomik, laboratuar, tasarım çizim, protopit üretimi, pilot tesis kurulması, deneme patent, lisans, satış sonrası hizmetleri, Pazar araştırma ihracata ve bilgilendirme destekleri verilecek.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *