ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Koltuk Hesabı!

Koltuk Hesabı!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
son yıllarda siyasilerin kamu kuruluşları üzerindeki baskısı ve oyunları artık öyle inanılmaz boyutlara ulaştı ki,
son yıllarda siyasilerin kamu kuruluşları üzerindeki baskısı ve oyunları artık öyle inanılmaz boyutlara ulaştı ki, bir devlet hastanesi başhekimliği için oyun sergilenir hale geldi.
Henüz hükümetin kurulup kurulmayacağını, kurulacaksa hangi partiler tarafından kurulacağı konusunda hiçbir ipucu yokken, CHP dışında mecliste temsil edilen tüm partiler Mehmet Özdal’dan boşalacak olan başhekimlik için adaylarını şimdiden belirlediler.

DYP’den Mehmet Kelleci, Kureyş Bozkurt ve Necdet Yağ, ANAP’tan Bilgen Torun ve Ali Atarlar, RP’den Mehmet Emin Türk, DSP’den ise Mehmet Keskinsoy’un başhekimliğe talip olduğu öğrenildi.
Memleketimiz çok ilginç olaylar dolu. Bir taraftan siyasilerin baskılarına dayanamayan başhekimler teker teker görevlerinden istifa ederken, diğer taraftan önümüzdeki günlerde boşalacak olan Devlet Hastanesi Başhekimliği için doktorlar birbirleriyle yarışıyorlar. Tüm hesaplar da kurulacak olan koalisyon hükümetine göre yapılıyor. Bir siyasi partiye yakınlığı olan birçok doktor, başhekim olmak için şimdiden kolları sıvadı.
Halen Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Dr. Mehmet Özdal siyasilerin baskısı sonucu istifa etme kararı aldı. Ancak Vali Muammer Güler araya girerek yerini atanıncaya kadar görevde kalmasını istedi. Özdal da şimdi geçici olarak görevini sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde kurulacak olan hükümette yer alacak partililere yakın olan bir doktor başhekim olarak atanacak.

En fazla aday DYP’de
Devlet Hastanesi Başhekimliği için yapılan tüm hesaplar kurulacak hükümete endeksli. Hiçbir partinin hükümete girmesi kesin değil. Ancak girmemesi de kesin değil. Her parti hükümete ortak da olabilir, muhalefette de kalabilir. Bu karışık tablo içerisinde milletvekilleri koalisyon ortağını seçerken Bakanlık hesabı yaparken, Devlet Hastanesi’nde de başhekimlik hesapları yapılıyor. Eğer DYP hükümete girerse mevcut Başhekim Yardımcısı Kureyş Bozkurt ile Mehmet Kelleci ve Necdet Yağ Başhekim olmak için yarışacak. Eğer ANAP koalisyon ortağı olursa bu kez eski Başhekim Bilgen Torun ve Ali Atalar Başhekimlik koltuğuna talip olacaklar. RP ve DSP ise şimdilik bu yarışa tek adayla katılıyor. RP’nin adayı Mehmet Emin Türk, DSP’nin adayı ise Mehmet Keskinsoy.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *