ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Koltuk Pazarlığı”

“Koltuk Pazarlığı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, Refah Partisi İile ANAP arasında eninde sonunda bir koalisyon hükümetinin kurulacağını belirtirken,
Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, Refah Partisi İile ANAP arasında eninde sonunda bir koalisyon hükümetinin kurulacağını belirtirken, henüz hükümet kurulmadan Bakanlık pazarlığına girişilmesine tepki gösterdi
Öncelikle iki partinin ülkenin sorunlarını tespit etmesi, daha sonra da Bakanlıkları paylaşması gerektiğini ifade eden Ateş, “Sorunları tespit edildikten sonra çözmek için bir protokol hazırlanır. Daha sonrada Bakanlıklar iki parti arasında paylaşılır. Paylaşım bu kadar da uzun sürmez. Hepsi bir günde halledilecek iş. Ama bunlar bugüne kadar hep Bakanlık pazarlığı üzerinde tartılıp durdular. Yani ilkenin sorunlarını geri plana atıp koltuk pazarlığındalar. Onun içindir ki bu koalisyonun ömrü çok kısa olacaktır” şeklinde konuştu.
Bayram dolayısı ile Gaziantep2e gelerek hemşerileri ile bayramlaşan Ateş, RP-ANAP koalisyonundaki partiler arasındaki Bakanlık tartışmalarının ülkenin sorunlarına çözüm olmayacağını belirterek şunları söyledi: Günlerdir hep insanların nereye, hangi Bakanlıklara gelecekleri tartışılıyor. Koltuk pazarlığındalar. Böyle koalisyon hükümeti olmaz. Onun içindir ki, bu koalisyon ülkeye fayda getiremez. Bu kafayla oluşturulan koalisyonun ömrü de uzun sürmez.”

Refah Partisi’nin koalisyon hükümeti içinde yer almasıyla ülkenin geriye dönme ile karşı karşıya kalabileceğini kaydeden Ateş, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kendisini çağdaş, liberal parti olarak tanımlayan ANAP o zaman bu yükün altından asla kalkamaz ve bunu sorumluluğunu da üzerinden hiçbir zaman atamaz. Aslında gönül ister ki bu koalisyondan Türkiye karlı çıksın, fakat Türkiye bundan zararlı çıkacaktır. Bu da açıkça görülmektedir.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *