ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kooperatifler tekelciliğe karşı

Kooperatifler tekelciliğe karşı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Güneykent Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Cemil Özharat, çimentoda başlattıkları boykot sonucunda Fiyatların yüzde 50 oranında düşürüldüğünü söyledi.
Güneykent Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Cemil Özharat, çimentoda başlattıkları boykot sonucunda Fiyatların yüzde 50 oranında düşürüldüğünü söyledi.
Bölgemizdeki kooperatif birlikleri ile mühendis-mimar-müteahhit derneklerinden oluşan 14 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek Bölge Danışma Birliği adı altında örgütlendiğini belirten Özharat, çimento tekeline karşı mücadele kararı aldıklarını bildirdi. Türkiye kooperatifçiliğinin 5 Nisan Kararları’ndan bu yana önemli darbe aldığını belirtti.

Güneykent Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Cemil Özharat, “Bölgemizdeki çimento fabrikalarının aralarında centilmenlik anlaşması yaparak fiyatları birlikte belirlemesi, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bizleri de bir araya gelmeye zorladı. 5 Nisan Kararları bahane edilerek inşaat malzemelerine yüzde 300’lere varan zamlar yapılırken, inşaat sektörü de önemli yaralar almaya başladı. Gaziantep’te hayata geçirilen çimento boykotundan sonra fiyatların yüzde 50 oranında düşmesi Türkiye Kooperatifçiliğinin köşe taşını oluşturacaktır” dedi.

Güneykent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği’nin de Bölge Dayanışma Birliği’ne katıldığını belirten Özharat konuşmasını şöyle sürdürdü:
“27 Ocak’ta İskenderun’da toplanan Bölge Dayanışma Birliği’ne bölgemizdeki birliklerle, mimar mühendis Odaları, müteahhit dernekleri, katıldı. Bölge Dayanışma Birliği’nin 50 bin üyesi bulunuyor. Toplantıda kooperatifçiliği ilgilendiren her alanda birlikte davranmayı ve başta çimento olmak üzere inşaat sektöründeki tüm tekelci gelişmelere birlikte göğüs germeyi kararlaştırdı”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *