ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Korkunç bir sonuç”

“Korkunç bir sonuç”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
CHP İl Başkanı Mehmet Çelikel, 24 Aralık erken genel seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda,
CHP İl Başkanı Mehmet Çelikel, 24 Aralık erken genel seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, Gaziantep’te alınan seçim konucu konusunda bu ifadeyi kullandı… “Korkunç bir sonuç”.. Sonra genel merkeze esti yağdı. Ardından seçim sırasında çalışmayanları eleştirdi ve bazı yöneticileri sosyal demokrasiden habersiz olmakla suçladı..

Çelikel, “Genel başkanla görüştürülmedik, genel sekreterlerin tahammülsüzlüğü ile karşılaştık adayları seçerken bir telefon etme nezaketini bile göstermediler. Bazı yöneticilerin çalışmadığına dair konuşmalar bile partiyi yıprattı. Parti içi kavgalar oy kaybettirdi. Alevliler oy vermedi. DİSK ilk kez üyelerini serbest bıraktı. İl ve İlçe yöneticilerinin çoğu sosyal demokrasinin evrensel değerlerinden habersiz. Kadın, gençlik ve çalışan kesimi unuttuk. Koalisyonun kötü icraatları bize mal edildi. İyileri de anlatamadık” diye konuştu.”
CHP İl Danışma Kurulu seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere dün toplandı. Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, CHP Gaziantep Milletvekili Hikmet Çetin, Belediye Başkanları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda eski yöneticinin katıldığı toplantı İl Başkanı Metin Çelikel’in konuşmasından sonra basın kapalı olarak devam etti.

Üstü Örtülü Mesajlar
CHP İl Başkanı Metin Çelikel sözlerine, “Ben biraz uzun konuşacağım. Çünkü bazı arkadaşlar konuşulması gereken yerde susuyor, susulması gereken yerde de konuşuyorlar. İşte konuşma yeri burasıdır. Bende bu nedenle uzun konuşacağım” diye başladı. Daha sonra da, yine. İsim vermeden, “Bazıları benim burada yapacağım konuşmayı genel merkeze ileteceklerdir. Ben arkadaşların bu tür bir zahmete girmemeleri için konuşma metnimi genel merkeze faksladım” diyerek bazı kişilere mesajlar gönderdi.

Parti içi Mücadele Seçim Çalışmalarına Yansıtıldı
CHP’nin Gaziantep’te aldığı oy oranını “Korkunç” olarak değerlendiren Çelikel, “Yönetim parti içi mücadelesini hep seçim sathı mahaline yansıttı. Yöneticilere kızanlar oy vermedi. Üyelerimiz partiyi aş ve iş kapısı olarak gördü. Aleviler’den yeterince oy alamadık. İlçelerde oturanların beklentilerine cevap verecek bir aday düzenlemesi yapılmadı. Önseçim yapılmadı” dedi

Yöneticiler Bilinçsiz
Çelikel, il ve ilçe yöneticilerinin bilinçsiz olduğunu söylerken, mevcut kadro ile başarılı olmanın imkânsızlığını anlattı. Çelikel, “Sosyal demokrasinin evrensel değerlerini bilmeyen, oturduğu zaman ahkâm kesen, mangalda kül bırakmayan kişilerle bir yere varılmaz. Ancak bu kadar olur. 68 Kuşağı’nda felsefenin temel ilkelerini okuyanların devrim yapmaya kalkması gibi, savunduğu ideolojiyi bilmeyen yönetici arkadaşlarımızla iktidar olunmaz” diyerek, daha bilinçli kadrolara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Çelikel şöyle devam etti: “Genel başkanı ile görüştürülmeyen, genel sekreteri ile görüşürken genel sekreterin tahammülsüzlüğü ile karşılaşan bir örgütün başarılı olabileceğini düşünmek hayal olur. 60 Parti Meclisi var. Bunların 55 tanesi aday oldu. Adayları da PM üyeleri belirledi. Yani kendilerini seçtiler. Gaziantep’ten adaylık için 18 kişi başvurdu. Genel Merkez bunların kim olduklarını bile sorma nezaketini göstermedi.

Genel Başkanla görüşme isteğimiz gerçekleşmedi. Görüşmek için 10 gün bile beklemek gerekiyorsa bekleyelim dedik. Yine olmadı işte böyle bir genel merkez yapısı ile seçimlere girdik. Gaziantep’te parti genel başkanla görüşme isteğimiz gerçekleşmedi. Görüşmek için 10 gün bile beklemek gerekiyorsa bekleyelim dedik. Yine olmadı. İşte böyle bir genel merkez. Yapısı ile seçimlere girdik. Gaziantep’te parti genel başkanı veya genel sekreterinin gelmediği bir seçimi ilk kez yaşadık. İşçi, kadın ve gençliği özde savunduk. Memur dedik, 250 bin lira maaş artışı teklif ettik. Böyle olunca da inandırıcı olamadık.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *