ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Korsan satıcılar artıyor”

“Korsan satıcılar artıyor”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Akaryakıtın yanı sıra, tüm tüketim mallarına gelen zamlar ciğerci esnafını da zor durumda bıraktı.
Akaryakıtın yanı sıra, tüm tüketim mallarına gelen zamlar ciğerci esnafını da zor durumda bıraktı. Ciğerciler Odası Başkanı Hayri Kesen, en son yapılan ekmek zammı ile sektördeki işlerin tamamen durduğunu açıkladı.
Gaziantep’te halen 600 civarında Odaya kaydı olan sicilli ve sicilsiz ciğer ve dürümcü esnafı bulunduğunu vurgulayan Kesen, bunlardan en az 2-3 kat fazla da kaçak olarak çalışanların bulunduğunu, zabıtanın ise buna hiç mücadele etmediğini açıkladı.

Hiçbir yere kaydı olmayan seyyar satıcı ve diğer dürümcü esnafının en fazla Şehitkâmil İlçesi’nde bulunduğunu hatırlatan Kesen konuşmasına şöyle devam etti:
Korsan çalışan bu kişiler gelip benim esnafımın karşısında durup dürüm ciğer kebabı satıyor. Buna hiçbir zabıta görevlisi müdahale etmiyor. O zaman dükkan kirası veren, vergi veren, işçi ücreti veren, esnafın satışları büyük oranda düşüyor. Bir yandan da katmerli şekilde gelen zamlar karşısında esnaf tamamen zor durumda kaldı. Üstelik halen eski fiyattan ciğer kebabı ve dürüm satmamıza rağmen satış yok.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *