ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Köylerde sağlık Allah’a emanet!

Köylerde sağlık Allah’a emanet!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
İlçe merkezleri ve köylerde büyük ölçüde doktor ve yardımcı sağlık personeli sıkıntısı çekiyor.
İlçe merkezleri ve köylerde büyük ölçüde doktor ve yardımcı sağlık personeli sıkıntısı çekiyor. Köylerdeki sağlık ocaklarının tamamına yakınında doktor ve ebe bulunmazken, ilçelerde de uzman doktor sayısı ihtiyacın çok altında. Geçtiğimiz günlerde çok sayıda doktorun askere gitmesiyle ihtiyacın daha da arttığı bildirildi.

Araban’da iki doktor
Araban Kaymakamı Aydın Ergün, ilçede iki doktorun görev yaptığını belirtirken, acilen 4 doktora ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Ergün, “İlçe dışında 3 köyde sağlık ocağımız var. Buralarda doktor yok. İlçe merkezi için bir, köy sağlık ocakları içinde 3 doktor verilse, sorun büyük ölçüde çözülür” diye konuştu.

İslahiye: “Köylerde doktorda, ebe de yok”
İslahiye Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, İlçe merkezinde 3 Uzman ve 12 pratisyen olmak üzere 15 doktorun görev yaptığını, ancak 4 köydeki sağlık ocağında ne doktor ne de hemşire olduğunu ifade etti. Kurdoğlu, “Sağlık ocağı var ama, içi boş. Dokto0r da hemşire de yok. Ayrıca ilçe merkezinde Kadın Doğum, Cerrahi, Göz ve Ortopedi olmak üzere 4 dalda uzman hekime ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Karkamış’ta doktor yok
En fazla doktor sıkıntısı ise Gaziantep’in en küçük ilçesi olan Karkamış’ta çekiliyor.
Karkamış Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ilçede görev yapan 3 kadrolu doktorun askere gitmesi ile büyük sıkıntı çektiklerini belirtirken, “Doktorlar askere gidince doktorsuz kaldık. Bunun üzerine geçici görevle bir doktor atandı. Şimdi doktor arkadaşlar her sabah Gaziantep’ten ilçeye geliyor. Standart kadromuz ise 7. Ayrıca 7 sağlık evinin sadece birinde eve ve hemşire var” diyerek sağlık personeli konusunda büyük sıkıntı çektiklerini bildirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *