ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kredi faizleri düşürülsün”

“Kredi faizleri düşürülsün”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Güneykent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Cemil Özharat,
Güneykent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Cemil Özharat, Toplu Konut Fonu’nda toplanan paraların sadece toplu konuta akmasını ve kredi faizlerinin de düşürülmesini istiyor.
Özharat, gerek kooperatif sayısındaki artış, gerekse alt yapı, kredi maliyet, yönetim, arsa temini gibi sorunların baş edilmez boyutlara gelmesinden dolayı kooperatif birliklerinin federasyonlaşmaya gitmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Özharat, “İşte tüm bu sorunlardan dolayı biz 7 kooperatif birleşerek Güneykent Konut Yapı Kooperatifini kurduk. Sorunların üzerine ortak bir şekilde gitmeye karar verdik. Üyelerimize böyle daha faydalı olduk” şeklinde konuştu.
Özharat kooperatiflerin belli başlı sorunlarını şu şekilde özetledi: “En başta toplu konut kredi faiz oranları düşürülmeli. Kredilendirme inşaat seviye oranı yüzde 40’tan yüzde 20’ye çekilmeli. Kooperatiflerin emtia alımlarına KDV muafiyeti getirilmelidir. Kooperatiflerden hizmet ve mal alımlarında stopaj kaldırılmalıdır. Ayrıca devlet bizlerden topladığı vergilerin karşılığını zamanında vermeli. PTT, TEK, zamanında hizmet getirilmelidir. Yerel yönetimler alt yapı görevlerini konut bitince değil yapı izninden önce yerine getirilmelidir.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *