ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Kurtuluş Savaşı öncesine doğru gidiyoruz”

“Kurtuluş Savaşı öncesine doğru gidiyoruz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Ülkemizin Kurtuluş Savaşı öncesi durumuna götürüldüğünü, geriletildiğini, bu kez yabancı sermayenin yenidünya düzeni diy
Ülkemizin Kurtuluş Savaşı öncesi durumuna götürüldüğünü, geriletildiğini, bu kez yabancı sermayenin yenidünya düzeni diye adlandırıldığı ülkenin yavaş yavaş işgal altına alındığını belirten Ulusal Güçler Birliği Yürütme Kurulu Gaziantep'te sol güç birliği kurultayı yapacak.
Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda 20 Şubat'ta düzenlenecek kurultaya Prof. Tahir Hatipoğlu, Prof. Sina Akşin, ADD Genel Başkanı Suphi Gürsoytrak ve Ferit İlsever’in konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.
Cumhuriyetten geriye dönüş olduğunu belirten Ulusal Güçler Birliği Yürütme Kurulu Gaziantep şubesi yetkilileri, “Yenidünya düzeni diye adlandırılan farklı yollar izlenerek gerçekleştirilen bir işgal altındayız. Bu kez işgalciler savaşmadan, tek bir kurşun atmadan, ordularını ülkemize sokmadan, askeri bir zafer elde etmişler gibi, Birinci Dünya Savaşı sonunda Sevr Antlaşması ile ülkemiz üzerinde gerçekleştirdikleri hegemonyaya yeniden sahip oluyorlar. İşçiye, memura, köylüye ulusal gelirden ne kadar pay vereceğimize, ekonomimizi ve üretimimizi ne kadar büyüteceğimize, paramızın kendi paraları karşısındaki değerine IMF ve Dünya Bankası karar veriyor. Bütün bu olanları Altı ok programı üzerinde inşa edilen Cumhuriyetten büyük bir geriye dönüş olarak görüyoruz “denildi.
Emperyalizmin ülkemiz üzerinde 1919'larda uyguladığı, plan ve programın bugün yeniden devreye sokulduğu, o gün olduğu gibi bu gün de Kürt - Türk düşmanlığının ve ihtiyacının kışkırtıldığı ve desteklendiği ifade edildi.
18 Nisan'da solun güç birliği yapmak zorunda olduğuna dikkat çekilirken, “İşte bütün bu olanlardan dolayı o gün olduğu gibi bugün de Kuvayı Milliye ruhu ile dayatılacak bir Cumhuriyet Devrimi hükümeti ulusal bir zorunluluk olmuştur.
Ülkemizin ve halkımızın ihtiyacı olan denenmiş altı ok programını uygulayacak bir hükümet solun güç birliği ile gerçekleştirilecektir. Biz ulusal güçler birliği Yürütme Kurulu olarak sosyal Demokratik sol ve sosyalist partilerin 18 Nisan seçimlerinde bu güç birliğini sağlamalarını, halka karşı sorumluluğun ölçüsü olarak görüyoruz” şekilde dile getirildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *