ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuyruk Rezaleti!

Kuyruk Rezaleti!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
PTT, GASKİ ve Ziraat Bankası önünde dün yine büyük izdiham yaşandı.
PTT, GASKİ ve Ziraat Bankası önünde dün yine büyük izdiham yaşandı. Telefon ve su faturasını ödemek için son günü bekleyenlere, 2/5 milyon lira civarındaki emekli maaşını almak isteyenler vezne önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Kimisi birkaç yüz bin lira faiz ödememek, kimisi de maaşını bir an önce almak için saatlerce adeta işkence çekti.

Abone ihmalkâr, vezne yetersiz
Vezneler önünde oluşan kuyruklardan, hem kurumlarda çalışanlar, hem de aboneler şikayetçi. Faturayı ödemek için son günü bekleyen ihmalkar aboneler saatlerce kuyrukta ayakta durmak zorunda kalırken, memurlarda izdihamın yarattığı gürültü ve sigara dumanından şikayetçi oluyor.
PTT, GASKİ ve TEK yetkilileri, aboneleri uyarırken, “Vatandaş bekliyor bekliyor, son ödeme günü geliyor. Tabi yüzlerce insan birden gelince izdiham yaşanıyor.
Aboneler para yatırmaya 3-5 gün önce gelseler, hiç sıra beklemeden işlerini görüp gidecekler. Ancak şimdi saatlerce ayakta bekliyorlar” diye konuştular. Diğer taraftan aboneler de vezne sayısının yetersizliğinden yakınıyor.

Banka önünde hep aynı manzara
Emekli, dul ve yetimler her maaş alma gününde Ziraat Bankası önünde adeta bir dram yaşanıyor. Maaş almak isteyenler sabahın saat 04.00’dan itibaren kuyruğa girmeye başlıyor. Mesai başlayana kadar kuyruğun uzunluğu 100 metreyi geçiyor.
Uzun süre ayakta duramayan yaşlılar ise oturarak kuyrukta beklemek zorunda kalıyorlar.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *