ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Laz uşağı koalisyona zemin hazırlıyor

Laz uşağı koalisyona zemin hazırlıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
ANAP-RP koalisyonunun temelleri Gaziantep’te atılıyor
ANAP-RP koalisyonunun temelleri Gaziantep’te atılıyor
ANAP Dönemi’nde büyük döviz kredilerinden yararlanarak hızla yükselen ve desteklediği partilerin yönetime gelmesiyle büyük taahhüt işlerine imza atan işadamı Hasan Kalyoncu, 1994 yerel seçimlerinde de RP’ye destek verdi. Her zaman olduğu gibi bu desteği nedeniyle ödüllendirildi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden önemli bir ihale almayı başardı. Kalyoncu, şimdi de ülkenin siyasi politikasında rol oynama iddiasında.

Korkut Özal davete katılamadı
Hasan Kalyoncu’nun bayiler toplantısı adı altında dün akşam Tuğcan Otel’de verdiği yemeğe katılan ANAP ve RP’liler, iki parti arasında kurulma ihtimali olan koalisyonun temellerini atmaya çalıştılar. Daha önceden yemeğe katılacağı açıklanan ve Hasan Kalyoncu’nun yakın dostlarından olan Korkut Özal davete katılamadı. Davete katılanlar arasında ANAP’ın takunyalı takımından olan, Kalyoncu’nun yakın dostu eski Gaziantep Valisi ve Diyarbakır Milletvekili Abdülkadir Aksu ile yine Gaziantep eski vali yardımcılarından olan ANAP Denizli Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da vardı.

RP’lilerle ANAP’lılar aynı masada
Karadenizli işadamı Hasan Kalyoncu’nun ANAP-RP Koalisyonuna zemin hazırlamak amacıyla verdiği yemek oldukça renkli geçti. Yemekte Abdülkadir Aksu’dan RP’li İbrahim Halil Çelik’e ANAP’lı Mustafa Taşar’dan RP İstanbul Milletvekili ve Birlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Kahraman’a kadar ünlü isimler vardı. Hasan Kalyoncu’nun koalisyon amacıyla zemin aranan yemeğine, Gaziantep Valisi Muammer Güler, Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve müdür yardımcıları da davetliydi.

ANAP’ın eski il başkanları bir aradaydı
Herkesin neşe içinde yiyip içtiği yemekte basın mensuplarının resim çekmesine, kameraların ilginç anları görüntülemesine engel olunmadı. Gaziantep’in beş yıldızlı otelinde verilen yemekte konukların masalara dağılımı ilgi çekiciydi. Örneğin Vali Muammer Güler, Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan, RP Milletvekili İbrahim Halil Çelik ile İsmail Kahraman aynı masayı paylaşırken, ANAP eski il başkanları İbrahim Tuğsuz, Mehmet Akdemir, Ata Aksu ve RP Gaziantep Milletvekili Bedri İncetahtacı da aynı masada yemek yedi. Ortamın son derecek samimi olduğu gecede ANAP Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar anlattığı fıkralar ve esprileriyle çevresine neşeli dakikalar yaşattı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *