ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Liderler özverili davranmak zorunda”

“Liderler özverili davranmak zorunda”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.33
CHP İl Başkanı Metin Çelikel politika kişisel çıkar için değil toplum yararına yapılan
CHP İl Başkanı Metin Çelikel politika kişisel çıkar için değil toplum yararına yapılan bir sanat olduğunu belirterek, “Hatta insan yönetimi diye tanımlanan politika mesleklerin en kutsalıdır. Yeter ki doğasına uygun hareket edilsin” dedi.
Hükümet krizine yol açan liderleri sert dille eleştiren ve özverili olmaları gerektiğini vurgulayan Çelikel şöyle dedi:

“Sayın Çiller hukuktan korkmazsa, sayın Yılmaz devlet adamlığıyla partizanlığı birbirine karıştırmazsa, sayın Ecevit Ütopyadan sıyrılıp sorumluluk üstlenebilirse sayın Erbakan Anayasa’nın 2. Maddesinde tanımlanan demokratik laik sosyal hukuk devleti tanımlamasına sözde değil özde bağlı olduğunu kanıtlayabilirse, ülkenin bu gün gündeminde bulunan siyasi kilitlenmenin geçici olarak çözümleneceğine inanıyorum.
Öte yandan, Araban ilçesi Farklı köyünde bir genç kızın kardeşi tarafından köy meydanında infaz edilmesi olayını şiddetle kınadıklarını kaydeden Çelikel, “Burada kadına şiddet uygulanmasının temel nedeni otorite boşluğudur. Ancak bunun yanı sıra bu olayda sanık kadar onun eğitmeyen, onu yanlış yönlendiren toplum ve işlemiş olduğu suçun cezasız kalmayacağını bildirmeyen yöneticiler de suçludur” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *