ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Makine Mühendisleri Odası’nda demokratların rüzgârı esti

Makine Mühendisleri Odası’nda demokratların rüzgârı esti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Makine Mühendisleri Odası’nın dün yapılan genel kuruluna iki liste halinde gidildi.
Makine Mühendisleri Odası başkanlığı için demokratlarla, sağ kesimin listesi çekişti… Seçimi demokratların listesi 88 oy farkla kazandı
Makine Mühendisleri Odası’nın dün yapılan genel kuruluna iki liste halinde gidildi. Sol kesimin oluşturduğu Demokrat Mühendislerin listesi ile RP ve ANAP gibi sağ partilerin oluşturduğu Ahmet Durdu başkanlığındaki Meslekte Birlik listeleri çekişti.
509 Kayıtlı üyeden, oylamaya 270 kişi katıldı. Böylece geçerli olan 260 oydan 174’ünü demokrat mühendisler, 86 oyda sağ ittifakın Ahmet Durdu başkanlığındaki Meslekte Birlik listesi alabildi, 10 oy geçersiz sayıldı. Böylece Makine Mühendisleri Odası yönetim kurulunu demokratların listesi 80 oy farkla, genel kurul delegeliklerini ise 88 oy farkla kazandılar
Yapılan bu çekişmeli seçimden sonra Makine Mühendisleri Yönetim Kuruluna Demokratların listesinde yer alan Cuma Delioğlu, Semih Tılfarlıoğlu, M. Ekrem Küçükparmak, Mehmet Yılmaz, Ali Kemal Yıldız ve A. İhsan Kutlar seçildi. Ali Peri, Ömer Kök, Emre Kargıner, Ahmet Yaldız, Yaman Yardımcı ve Gazi Uğur ise genel kurul delegesi oldu.
Hukukçular lokalinde dün yapılan kongrede demokrat mühendisler listesinde yer alan Cuma Delioğlu, oda başkanının önümüzdeki günlerde belirleneceğini belirtti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *