ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mecliste protesto

Mecliste protesto
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
Komisyonlara alınmayan CHP’li Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri
Komisyonlara alınmayan CHP’li Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri, meclis salonunu terk ederek RP’lileri protesto ettiler. Bozgeyik’in, kendisine muhalif olan meclis üyelerinin faaliyet raporuna ret oyu vermesini önlemek için CHP’lileri komisyonlara almadığı ifade edildi.
Şehitkamil Belediye Meclisi’nin Haziran dönemi ilk toplantısı hareketli geçti. Komisyon seçimleri başlamadan önce CHP grubu adına söz alan Edip Özaslan, komisyonlarda nisbi oranda temsil edilmek istediklerini söyledi.Ancak CHP’liler Bütçe ve Tarife dışındaki komisyonlara alınmayınca olayı protesto etmek için salonu terk ettiler.

Daha sonra yapılan seçimlerde 1. Başkan Vekilliği’ne Hamit Erbalcı, 2. Başkan Vekilliği’ne İsa İrfan Ölçer, katip üyeliklere ise Kemal Ayın Güler, Şerafettin Kavcı, Ökkeş Yılmaz ve Mustafa Oğuz, Encümene ise Şerafettin Kavcı, Mehmet Kendirci ve Orhan Bozgeyik seçildi. Bütçe Komisyonu’nda tüm partilerin üye sayısı oranında temsil edilmesi zorunluluğundan dolayı, RP’liler Bütçe Komisyonu’na CHP’lileri almak durumunda kaldılar. Bozgeyik, CHP’lilerin protestosunu, “Arkadaşlar sigara molası vermek için dışarı çıktılar” şeklinde değerlendirildi.

DSP’li Yılmaz İmar Komisyonu’na alındı
Diğer taraftan CHP’lilerle salonu terk etmek isteyen DSP’li Ali Yılmaz, ancak Başkan Mehmet Bozgeyik’in “Lütfen oturun sizi bir komisyona alalım” demesi üzerine, DSP’li Ali Yılmaz tekrar yerine oturdu. Daha sonra da İmar Komisyonu’na gönderdi. Faaliyet raporunun ve 1995 yılı kesin hesabının görüşülmesi ile gündemdeki diğer maddeler bir sonraki toplantıya ertelendi. DSP’nin Şehitkamil Belediye Meclisi’nde iki temsilcisi bulunuyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *