ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Menkul Kıymetler Borsası Kuruluyor

Menkul Kıymetler Borsası Kuruluyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Gaziantep Menkul Kıymetler Borsası’nın kurulması ile ilgili karar bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor.
Gaziantep Menkul Kıymetler Borsası’nın kurulması ile ilgili karar bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor.
Devlet Bakanı Abdülkadir Ateş, İstanbul’dan sonra menkul kıymetler borsasının Türkiye genelinde Denizli ve Gaziantep’te kurulmuş olacağını söyledi. Menkul Kıymetler Borsası’nın yönetiminde Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ile şirketlerin temsilcileri bulunacak.

Karkamış sınır ticaretine açıldı
Abdülkadir Ateş, Karkamış’ın sınır ticaretine açılması ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nın da önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini haber verirken, “Karkamış’ın sınır ticaretine açılması ile bölgede ekonominin canlanması sağlanacak. Bunun yanında Gaziantep’te Serbest Bölge kurulması içinde çalışmaları sürdürüyoruz. O konun da bir an önce sonuçlanması için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Aracı kurumlar gelmeye başladı
Sermaye Piyasası Kurulu2nun, Gaziantep’e Bölgesel Menkul Kıymetler Borsası açılması kararı henüz resmi gazetede onaylanmadan aracı kurumlar şehrimize gelmeye başladılar. Bugüne kadar Global, Ar ve Ekinciler Menkul Değerler’in Gaziantep’e şube açması kesinleşti.
MKB, Adana’nın da içerisinde olacağı il ve ilçelere yönelik hizmet verecek.

Şirketler halka açılabilecek
Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Ölçal, SPK’ nin Gaziantep’e Menkul Kıymetler Borsası açma kararının kent ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu belirtirken, “Öncelikle sermaye şirketlerinin halka açılması kolaylaşacak ve bu şirketlerin bilançoları şeffaflaşacak.
SPK’nın bu kararında Odamızın uzun süreden beri sürdürdüğü çalışmaların büyük etkisi olmuştur” şeklinde konuştu.
İlk aşamada Gaziantep’e şube açmak isteyen 3 aracı kurumun Ticaret Odasından sicil aldığını belirten GTO Genel Sekreteri Ölçal, “Global, Ekinciler ve Ar Menkul Değerler’in şubeleri önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Diğer taraftan çok sayıda aracı kurum da Gaziantep’e şube açmayı düşünüyor. Bütün bu gelişmeler kentimiz açısından son derece önemlidir” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *