ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mennan Usta’ya büyük ödül

Mennan Usta’ya büyük ödül
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.06
Mennan usta olarak bilinen Mennan Aksoy, geliştirdiği PP iplik makinasıyla TÜBİTAK’ın Teknoloji Ödülünü kazandı. Aksoy ödülünü 2. Teknoloji Kongresi’nde aldı. Çalışma hayatına 35 yıl önce Çelik Para Kasası üreterek başlayan Aksoy, konuşmaları
Mennan usta olarak bilinen Mennan Aksoy, geliştirdiği PP iplik makinasıyla TÜBİTAK’ın Teknoloji Ödülünü kazandı. Aksoy ödülünü 2. Teknoloji Kongresi’nde aldı. Çalışma hayatına 35 yıl önce Çelik Para Kasası üreterek başlayan Aksoy, konuşmaları ve icatları ile Türkiye'nin gündemine girmeye devam ediyor.
Mennan Usta son olarak Türkiye'nin en büyük özel sektör kuruluşlarından Arçelik ile aynı ödülü kazandı. Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'ndeki tesisinde geliştirdiği PP İplik Makinası ile TÜBİTAK’ın teknoloji ödülüne layık görülen Aksoy, 4 yıl önce İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen tekstil makinaları fuarında, Türk Sanayisinin tekstil makinası almak için büyük paralar döktüklerini gördüm.
Türkiye'ye gelir gelmez ise tekstil makinası üretmek için işe koyuldum. Bana en fazla yardımı Gaziantep Üniversitesi yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Mennan Aksoy'un geliştirdiği makina uluslararası 14 bilin dergisine konu oldu. Aksoy, makinanın seri üretimine başlanması ile Türk temsilcisinin dövizle aldığı makinaları Gaziantep'te üreteceğiz diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *