ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Merdan’ın marifeti

Merdan’ın marifeti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, CHP’den istifa eden meclis üyelerini kötüye kullanmakla suçlarken, Merdan Deli,
Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, CHP’den istifa eden meclis üyelerini kötüye kullanmakla suçlarken, Merdan Deli,balta’nın kaçak yapılara ruhsat almaya uğraştığını ifade etti..
Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, bir süre önce partiden istifa eden Merdan Delibalta’yı kastederek, belediye meclis üyesinin görevinin proje bedeli karşılığı ruhsat almadan kaçak inşaat yapımını takip etmek olmadığını söyledi. Ağyüz., “Onların dünyasında belediyecilik; kaçak inşaat yapını takip etmektir” diye konuştu.

“Meclis üyeliği koz alarak kullanıyor”
Belediye meclis üyelerinin görevinin, kendi kişisel çıkarlarından öteye kentin geleceğini ve kent halkını düşünmeleri gerektiğini ifade eden Şahinbey Belediye Meclis üyesi Yaşar Ağyüz, “Meclis üyelerinin görevi meslekleri gereği kent planlamasına katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.
Bazı belediye meclis üyelerinin kentte plansız ve ruhsatsız gelişmeyi teşvik ettiklerini bunun da çok yanlış olduğunu kaydeden Ağyüz, meclis üyeliğini kişisel çıkarları için koz olarak kullananlar olduğunu belirterek, partiden istifa eden meclis üyelerini de ağır dille eleştirdi.
“Kaçak yapılara ruhsat almaya çalışıyor”
İsim vermeden meslekleri gereği kimi meclis üyelerinin kenti tahrip etmeye çalıştıklarını ileri süren Ağyüz konuşmasına şöyle devam etti:
“Hele hele sosyal demokrattım diyen bir belediye meclis üyesine böyle bir şeyi hiç yakıştıramıyorum. Sosyaldemokrat insan kişisel çıkarından önce toplum çıkarlarını gözetmek zorundadır.

“Kişisel menfaatleri, kent menfaatlerinin önünde”
Belediye meclis üyeliğini paravan olarak kullanıp kişisel çıkarlarını devam ettirmek isteyen belediye meclis üyesinin partiden ihraç edilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Onların dünyasında belediyecilik; kaçak inşaat yapmak ve ruhsat almadan projesini yapmak ve ruhsat almadan projesini yapmaktır. İşte biz bunlara ödün vermediğimiz için istifalarla karşılaşıyoruz. Mecliste önerimize aleyhte oy kullanıyorlar. Ama biz var CHP’li meclis üyelerimizle uygularımıza devam edeceğiz. Üç yıl daha bu işi sağlıklı bir şekilde yürütüp kent halkına verdiğimiz sözleri sosyaldemokrat anlayış ve çizgi doğrultusunda yapmaya gayret gösteriyoruz.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *