ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Metroya doğru!

Metroya doğru!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Gaziantep Ulaşım Master Plan Etüdü ve Uygulama Projesi’nin ihalesi Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı’nda yapıldı.
Gaziantep Ulaşım Master Plan Etüdü ve Uygulama Projesi’nin ihalesi Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı’nda yapıldı. İhalenin bedelinin 1995 yılı birim fiyatları ile 40 milyar lira olduğu, işin bitmesi sırasında işe bu rakamın 200 milyar lira olduğu, işin bitmesi sırasında işe bu rakamın 200 milyar liraya çıkacağı bildirildi. İhale Türk TÜSTAŞ ve Alman Schagel-Spiekerman firmalarının oluşturduğu konsorsiyumda kaldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, metropol kentlerde ulaşımın önemli bir sorun olduğunu belirtirken, Gaziantep’in toplu taşıma probleminin tek çözümünün hafif raylı sistem ve metronun gerekli olduğunu tespit edecek. Kısacası önce kent içi ulaşım sorunlarını tüm hatları ile tespit edecek, daha sonrada bu sorunları çözmek için projeler hazırlayacak. Biz de kaynak bulup bu projeleri uygulamaya koyacağız” dedi.

“Haksız talepler gelmeyecek”
Ulaşım Master Plan Etüdü ve Uygulama Projesi’nde, kent merkezinde nerelerde otobüs, dolmuş ve taksi duraklarına ihtiyaç duyulduğunun açık olarak belirteceği, hiç kimsenin bunun dışında bir yeriş durak yapmayacağını belirten Sofuoğlu, böylece yanlış uygulamalarında önleneceğini vurguladı.
Sofuoğlu şöyle dedi: Şimdi bizden sık sık dolmuş ve taksi durağı isteniliyor. Olur olmaz yerlere durak yapılması talepleri ile karşılaşıyoruz. Ancak Master Plan yapılınca bu taleplerin hepsi mevcut olacak. Nereye otobüs durağı, nereye dolmuş durağı yapılacaksa bunların hepsi planda ayrıntılı olarak yapılacak. Ayrıca bu plan tıpkı şehir planı gibi belediye meclisinde tasdik edilecek ve bir daha değiştirilmeyecek”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *