ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Milletvekilliği 3.sıra adaylık beklentisi

Milletvekilliği 3.sıra adaylık beklentisi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Anavatan Partisi ve Demokratik Sol Parti’nin Gaziantep milletvekilleri 18 Nisan'da yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olacak. Gerek ANAP’ta gerekse de DSP’de ilk iki sıranın değişmeyecek olması gözlerin üçüncü sıraya çevrilmesine ned
Anavatan Partisi ve Demokratik Sol Parti’nin Gaziantep milletvekilleri 18 Nisan'da yapılacak olan seçimlerde yeniden aday olacak. Gerek ANAP’ta gerekse de DSP’de ilk iki sıranın değişmeyecek olması gözlerin üçüncü sıraya çevrilmesine neden oldu.
Milletvekili adaylığı için ANAP’a 15, ,DSP’ye ise 33 kişi başvuruda bulundu. İlk iki sıraya girme umutları bulunmayan aday adayları üç ve daha üst sıralara yerleşmek için çalışıyorlar. Anavatan Partisi’nde birinci ve ikinci sıra milletvekili adayı 1995 yılında yapılan seçimlerdeki gibi olacak. İlk sırayı yine Mustafa Taşar, ikinci sırayı ise Ünal Yaşar alacak. Diğer taraftan DSP’de de ilk iki sıra değişmeyecek. İlk iki sayının Mustafa Yılmaz ile Ali Ilıksoy arasında paylaşılacağına kesin gözüyle bakılırken, hangisinin birinci sıraya yerleştirileceği ise netlik kazanmadı. 1995 yılında yapılan erken genel seçimlerde Gaziantep'ten ikişer tane milletvekili çıkaran ANAP ve DSP’de, ilk iki sıraya yerleştirilemeyecekleri kesin olan aday adayları şimdi üçüncü sıra kavgasını veriyorlar. DSP’de Esat Kaya Turgay'ın adı 3. sıra milletvekili adaylığı için geçerken, bu konuda parti içerisinde yaşanan tepkilerin nasıl sonuç vereceği merak ediliyor. Diğer taraftan Anavatan Partisi'nde ise üçüncü sıra milletvekili adayının kim olacağı Gaziantep milletvekili Mustafa Taşar’ın vereceği karara bağlı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *