ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mini HABİBAT

Mini HABİBAT
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Türkiye Haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Uluslar arası İnsan Yerleşimleri Konferansı HABİBAT’a
Türkiye Haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Uluslar arası İnsan Yerleşimleri Konferansı HABİBAT’a ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Gaziantep’te de bölgesel bazda böyle bir konferans düzenlenmesi için kollar sıvandı.
Konferans alt gelir gruplarına sağlıklı konut sahibi yapılmasından, çocuk ve özürlü haklarına, çevre kirliliğinden tarihi eserlerin korunmasına, kadının güçlendirilmesinden gecekonduların ıslahına kadar çok sayıda konuyu kapsıyor.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, Perşembe günü İstanbul’da HABİBAT’la ilgili Marmara Belediyeler Birliği tarafından bir toplantı düzenleneceğini belirtirken, toplantıya Gaziantep’ten kendisi ile birlikte GASKİ Genel Müdürü Hasan Savrun’un katılacağını söyledi. Sofuoğlu, üç gün sürecek toplantıda HABİBAT’ın amacına kavuşması ve işlerlik kazandırılması için nelerin yapılması gerektiği üzerinde durulacağını bildirdi.

Gaziantep’te de HABİBAT’ın mini bir örneğinin düzenlenmesi için hazırlıkların yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, “Biz de Gaziantep’te bölgemize yönelik olarak böyle bir konferans düzenleyeceğiz. Konferans huzurlu, terör içermeyen, istikrarlı bir kent yaşamı sağlanması, yeterli arsa üretiminin temini, alt gelir gruplarına kooperatifler eliyle konut eliyle konut sağlanması için yeni modellerin geliştirilmesi, gecekonduların ıslahı, göç, tarihi değerlerin korunması, kent içi ulaşım sorununun çözülmesi, kadının ev yaşamında ve kent içerisinde güçlendirilmesi, çocuklar, özürlüler, çevre kirliliği ve birçok konuyu kapsıyor” diye konuştu.
Sofuoğlu, Gaziantep’te düzenlenmesi planlanan konferans için hazırlıkların yeni başladığını ve henüz bir tarif belirlenmediğini de sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *