ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nakliyatçılar maliyecilerden şikâyetçi

Nakliyatçılar maliyecilerden şikâyetçi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.15
Nakliyatçılar Odası Başkanı Soysal, maliyecilerin esnafın üzerine fazla gittiğini belirterek, “Bu kadar da olmaz” dedi.

Nakliyatçılar Odası Başkanı Soysal, maliyecilerin esnafın üzerine fazla gittiğini belirterek, “Bu kadar da olmaz” dedi.
Nakliyatçılık sektöründe eski verimin kalmadığını ifade eden Nakliyatçılar Odası Başkanı Mustafa Soysal, 30 yıl önce hazırlanan yasa ile çalıştıklarını, bunun da her alanda önlerine bir engel olarak çıktığını vurguladı. Maliyecilerin her 15 dakikada bir ambarları kontrol edip faturasız mal arayacaklarına, mal sahibi imalatçı ve sanayici firmaları kontrol etmeleri gerektiğine dikkat çeken Soysal şöyle dedi:
“Maliyeciler sürekli benim esnafımın üzerinde duruyor. Dolayısıyla esnafım perişan oluyor. Bu arada faturasız mal göndermek isteyen firma sahipleri de bu kez bizim dışımızdaki yerlerle irtibata geçip oraların kanalıyla malını gönderiyor. Böyle olunca da bizim esnafın karşısına korsan bir sektör çıkıyor ve işleri alıyor. Bizde burada akşama kadar iş bekliyoruz. Biz maliyecilere kontrol etmesin demiyoruz, ancak bu kadar da bıktırıcı nitelik de olamaz ki. Ayrıca madem faturasız mal arıyorlar, gitsinler fabrikaların çıkışında kontrol etsinler. Ne diye hep benim esnafımın üzerinde bir gölge gibi duruyorlar. Esnafımı ekmeğinden etmeye ne hakları var. Biz burada vergi verip, kira öderken, öbür taraftan korsan yolda bizim işimizi başkası yapıyor. Bu adalet mi?”
Sektördeki hırsızlık olaylarına halen kalıcı bir çözüm getirilemediğine de değinen Mustafa Soysal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yasa yetersiz bir kamyon mal çalınıyor, daha sonra yakalanan kişi emniyeti suistimaldan yargılanıyor. Böyle saçmalık mı olur? Bu suç hırsızlık değil, gasptır. Üstelik verilen cezalarda yetersiz. Kamyonla mal çalan şahıs yakalandığın da 3 ay cezaevinde yatıp çıkıyor.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *