ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Nezeritis’ten Gaziantep'e övgü

Nezeritis’ten Gaziantep'e övgü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Türkiye'de görev süresi dolan ve ülkesine dönme hazırlıkları yapan Yunanistan'ın Ankara büyükelçisi Dimitri Nezeritis, T
Türkiye'de görev süresi dolan ve ülkesine dönme hazırlıkları yapan Yunanistan'ın Ankara büyükelçisi Dimitri Nezeritis, Türkiye'de geçirdiği yılları anlatırken, Gaziantep'i unutmayacağını söyledi.
Türkiye'de her zaman büyük bir nezaket ve konukseverlik ile karşılandığını vurgulayan Nezeritis, bir Yunan olarak Türkiye'de kişisel bir sorun yaşamadığını, ancak iki ülke arasındaki sorunlardan kaynaklanan bazı zorluklar çektiğini ifade etti.
Nezeritis, Dışişleri Bakanlığı’ndaki meslektaşlarıyla da iki ülke ilişkileri hakkında ciddi, ama ölçülü ve her zaman için nedeni düzeyde tartışmalar yürüttüklerini belirterek diplomatların dışındaki Türk insanlarının da kendisine asla bir düşmanlık göstermediğini, ancak kabullenilmekte bazı zorluklarla karşılaştığını kaydetti.
Büyükelçi Nezeritis, Türkiye'de geçirdiği yıllarda belleğinde yer eden iki önemli olaydan birini şöyle anlattı:
Unutamadığım olaylardan ilki Gaziantep yolculuğundu. Türkiye'nin güney illerini kapsayan bir tura çıkmıştım ve programımızda Gaziantep de vardı. Bu şehir hakkında fazla bir fikrim yoktu ya da belki biraz oryantal ve eski türden bir şehir bulacağımı düşünüyordum. Ancak Gaziantep’i gördüğümde çok şaşırdım. Çünkü insanlarının ve özellikle de iş adamlarının çok girişimci ruhlu olduğunu fark ettim.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *