ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

O artık çevreci!

O artık çevreci!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Daha önceki milletvekilliği ve bakanlığı döneminde karşılama törenlerinde kurban kesilmesine ses çıkarmayan
Daha önceki milletvekilliği ve bakanlığı döneminde karşılama törenlerinde kurban kesilmesine ses çıkarmayan Mustafa Taşar, Çevre Bakanı olarak geldiği Gaziantep’te “Kurban Allah’a kesilir” diye kurban kesilmesine karşı çıkarak çevreye ve doğaya sahip çıkan bir yaklaşım sergiledi. Karşılama için partililer tarafından havaalanına götürülen davulcular da gürültü yapıyor diye alandan uzaklaştırıldı.
Taşar, Bakan olduktan sonra ilk icraat olarak Başbakan Mesut Yılmaz’a bir mektup gönderip, karşılamalarda kurban kesilmesinin yasaklanmasını sağladığını belirterek, “Kurban Allah’a kesilir. Bunun da belli zamanları vardır. Kula kurban kesilmez. Bu çevrenin kirletilmesinden başka bir işe de yaramaz. Bu çirkin geleneğie son verdik” dedi.

Kurban yerine bağış
Çevre Bakanı olduktan sonra ilk yurt gezisini seçim bölgesi Gaziantep’e düzenleyen Taşar’ı havaalanında kalabalık bir partili ve yönetici topluluğu karşıladı.
hava alanından ANAP İl binasına gelen Taşar, daha sonra Vali Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ı makamında ziyaret etti. Taşar’ın talimatı üzerine karşılama töreninde kurban kesilmeyerek, Çevre Koruma Vakfı’na 100 milyon lira bağışta bulunuldu. Bağış çeki Vali Muammer Güler tarafından Bakan Taşar’a verildi.

“Hava kirliliği yok”
Gaziantep’te hava kirliliği sorunun bulunmadığını ifade etti.
Taşar şöyle konuştu: “Çevre temizliği için alınan önlemler yetmez. Kentin daha da temiz olması için mahalli idarelerle birlikte, gerekli çalışmayı yapacağız. Ayrıca vatandaşlar bu konuda üzerlerine düşeni yapmalıdır. Önümüzdeki günlerde çevreyle ilgili değişik etkinliklerimiz olacak hatta bu konuda bir okulda çevre dersi verip, ağaç dikeceğiz.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *