ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmenlerin yürütmeyi durdurma isteğini mahkeme kabul etmedi

Öğretmenlerin yürütmeyi durdurma isteğini mahkeme kabul etmedi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
20 Aralık 1994’te hükümetin uygulamalarını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle
20 Aralık 1994’te hükümetin uygulamalarını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle idare tarafından başka okullara atanan 38 öğretmenin, idare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma istemesiyle açtıkları dava reddedildi.
Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Mali Sekreteri Mehdi Resul Doğan, 1994 yılının 20 Aralık günü özlük haklarının ihlali ve maaşların günün koşullarına oranla çok düşük olmasını protesto etmek için düzenledikleri bir günlük iş bırakma, eyleminden sonra idarenin 272 kişi hakkında soruşturma açıp kınama cezası verdiğini, 38 kişinin yerlerini değiştirdiğini, 5 kişiyi de açığa aldığını belirterek şöyle dedi:
“Bu gelişmelerden sonra Vali Muammer Güler ve diğer bazı yetkililer ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 5 öğretmen hakkındaki açık kalktı, 8 öğretmen de tekrar eski yerlerine gönderildi. Ancak diğer 38 öğretmen için hiçbir iyileştirme olmayınca, idarenin aldığı bu kanunsuz tavra karşı İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtık mahkeme, davanın yürütme istemine ret verirken davanın devamına da karar verdi. Oysa biz mahkemenin biran önce sonuçlanıp mağdur olan arkadaşlarımızın da bu çıkmazdan kurtulmasını istiyorduk ama halen ümidimizi yitirmedik. Sonucun lehimize olacağı kanısındayım.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *