ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Öğretmenlik oyuncak oldu

Öğretmenlik oyuncak oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi dallarında eğitim görmüş,
Geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi dallarında eğitim görmüş, uzman, çocuk ve genç psikolojisinden anlayan öğretmenlerin elinde yetişmesi her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Öğretmen açığı nedeniyle, Milli Eğitim;’de vekil öğretmenlik furyası başlayınca işsiz, diplomasından başka özelliği olmayan, eğitim sosyolojisi ve psikolojisinden habersiz ne kadar insan varsa bu hayatı önem taşıyan kutsal göreve talip oluyor.
Yarıyıl tatilinde 350 öğretmenin emekli olmasıyla ilimizdeki öğretmen açığı 750’ye çıkarken, ilkokullardaki öğretmen açığı sorunun yine vekil öğretmenlerle çözülmesi konusu gündeme gelince bir gün içinde tam 151 işsiz insan vekil öğretmenlik i.in başvuru yaptı.

Vekil öğretmenlik büyük ilgi görüyor.
Bir fakülte veya yüksek okulu bitirip iş bulamayan gençler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokullarda vekil öğretmen olarak görev alabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü 50 vekil öğretmen almak için kadro açarken, dün 151 üniversite mezunu genç vekil öğretmen olmak için kadro açarken başvuruda bulundu. Lise mezunu olanların vekil öğretmenlik başvuruları kabul edilmezken, Ziraat, İktisat, İşletme Fakülteleri ile Meslek Yüksek Okulu Mezunları’nın başvuruda bulunduğu ifade edildi. Vekil Öğretmenlik yapmak için başvuran gençler sözlü sınavdan geçirildiler.

Kaliteli her geçen gün biraz daha düşüyor.
Vekil öğretmenlik müessesinin eğitimde kaliteyi son derece düşürdüğünü belirten yetkililer, bu müessesenin toplumda elindeki diplomasından başka bir vasfı bulunmayan gençlere iş imkânı sağlamak amacıyla çalışmaya başladığını ifade ettiler. Yetkililer, “Önceden öğretmen olabilmek çok zor ve ciddi bir işti. Bu görevi yapılacak insanın gerekli bilgi ve kültürü, eğitim sosyolojisi ve psikolojisi hakkında yeterli bilgiye sahip olması, mesleğine saygı duyarak ve severek yapması gerekirdi. Toplumda öğretmenler büyük saygı ve itibar görürdü. Bu öğretmenlerin yetiştiği öğrencilerde gerçekten parmakla gösterildi. Şimdilerde liseden ve üniversiteden mezun olan bir gencin, eskiden ortaokul ve liseden mezun olan bir gencin bilgi ve eğitimiyle boy ölçüşmesi bile zor. Artık eğitim pek ciddiye alınmıyor” diye yakınıyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *