ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ortaklar umutlu muhalifler pusuda

Ortaklar umutlu muhalifler pusuda
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
ANAYOL hükümeti için DYP ile ANAP arasında koalisyon protokolü nihayet imzalandı.
ANAYOL hükümeti için DYP ile ANAP arasında koalisyon protokolü nihayet imzalandı. Şimdi gözler hükümetin güvenoyu alıp almayacağı konusuna çevrildi. ANAYOL hükümeti için RP ve CHP’nin red oyu vereceği belirtilirken DSP’nin çekimser kalarak hükümetin güvenoyu almasının sağlanacağı belirtiliyor.
Ankara’da bu gelişmeler sürerken ANAYOL hükümetinin ülkenin içinde bulunduğu sorunların altından kalkıp kalkmayacağı güvenoyu alıp alamayacağı yönünde yerel bazda iş çevreleri, siyasi parti temsilcileri ve sendikacılarla görüştük.

“Güvenoyu alırız”
ANAP İl Başkanı Mehmet Yiğit: “ANAYOL hükümeti azınlık olmasına rağmen güvenoyu alacaktır. Dolayısıyla tabanı ve programı aynı olan iki partinin bir koalisyon yapmaları ülkemiz içinde iyi olmuştur. Zaten merkez sağ partililer buna mecburdu. Gönlümüz rahat. Hükümette bir sıkıntı olmaz gayet iyi yürür. İl örgütü olarak ANAYOL hükümeti için genel merkezin alacağı her tür karara destek verdik, vermeye de hazırız.”

“ANAYOL başarılı olmaya mahkum”
DYP’li Yavuzeli Belediye Başkanı Zeki Korkmaz: “ANAYOL hükümeti başarılı olmaya mahkum. Her iki partinin ülkenin temel sorunlarına bakış açıları aynı. İki partinin yüzde 40 civarında bir kamuoyu desteği var. Onun için eğer bu hükümet partilerin değil de toplumun çıkarlarını ön planda tutar, sorunlara bir an önce kalıcı çözüm getirirse o zaman başarılı olur. Merkez sağda güçlenir. Zaten ANAYOL’un bunu yapması gerek.
Merkez Sağın bölünmüşlüğünün zararını geçmişte yapılan seçimlerde gördük”

“ANAYOL güven oyu alır”
DYP Yavuzeli İlçe Başkanı İmam Çelik “ANAYOL sağlıklı bir şekilde 5 yıl devam eder, böyle olması da gerek. Çünkü başka alternatif yok. Onun için ben ANAYOL’un güvenoyu alacağı kanısındayım. DSP bu konuda söz verdi. Anarefah’tan korkuyorduk iyi ki bozuldu. Çünkü RP’nin bazı söylem ve programları bize endişe vermişti. Rp’nin hükümet dışında kalması iyi oldu.”

“En iyisi ANAYOL”
DYP Araban İlçe Başkanı Bekir İnci:”
Mevcut parlamento içinden çıkabilecek en iyi hükümet ANAYOL idi, bunun başka alternatifi yok. Ve ANAYOL’un da bu ülkenin sorunlarını çözeceğine inanıyorum. Başka çaresi yok”.

“Uzun ömürlü olmaz”
RP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı A. Cabbar Özkara: “ANAYOL hükümetinin, ülkenin içinde bulunduğu sorunları çözeceğine inanmıyorum. Bunlar birbirlerini daha önce yolsuzlukla, yalı çeteliğiyle suçlamışlardır, ama bugün ortaklar. O zaman ya bunların önceki söylediklerini yalanladı, ya da şimdiki yalan. Ben bu hükümetin bir çözüm hükümeti olacağına inanmıyorum. Belki bir süre devam eder ama uzun ömürlü olmaz. Güvenoyuna gelince ANAP’ın içinde aklı selim insanlar var, bunlar biraz güçleşir”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *