ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otellerin altın yılı

Otellerin altın yılı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Turizm Müdürü Mehmet Doğan, Gaziantep’teki otellerin ortalama yüzde 90 kapasiteyle çalıştığını belirtirken,
Turizm Müdürü Mehmet Doğan, Gaziantep’teki otellerin ortalama yüzde 90 kapasiteyle çalıştığını belirtirken, “Yüzde 80 kapasitenin altına düşen otel yok. Çoğu zaman oteller tam kapasite çalışıyor. Hatta bazen otel müdürünün odası bile satılıyor, müdür de arkadaşının evinde kalıyor. Kısacası oteller altın yılını yaşıyor” diye konuştu.

Şu anda şehrimizde 5 yıldızlı Tuğcan, 3 yıldızlı Kaleli, GAP ve Yesemek, 2 yıldızlı Katan ve Büyük Veliç ile tek yıldızlı Çatuk Otel olmak üzere turizm işletme belgeli 7 otel bulunuyor. Dört yıldızlı Büyük Gaziantep Oteli ile 3 yıldızlı Tilmen Otel de önümüzdeki aylarda hizmete girecek.
Son yıllarda şehrimizde açılan yıldızlı otellerin sayısı hızla artarken, Turizm Müdürü Mehmet Doğan mevcut otellerin doluluk oranlarının tam kapasiteye yakın olduğunu, yeni otellerin de ihtiyaca cevap veremeyeceğini belirtirken, “Ben yatırımcıları turizm sektörüne çağırıyorum. Çünkü otelcilik karlı bir yatırımdır, hepsi de iyi para kazanıyor. Gaziantep’te yeni otellere ihtiyaç vardır. GAP’ın devreye girmesiyle, bu ihtiyaç daha da artacaktır. Gaziantep’e gelip giden yerli ve yabancı turist sayısı da artacağı için, bir süre sonra mevcut otellerde yer bulmak mümkün olmayacaktır. Bu nedenle yeni otellerin devreye girmesinde büyük fayda görüyoruz. Bu sektör geleceğe yönelik iş yapabilecek bir sektördür” diye turizmcileri yatırım yapmaya çağırdı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *