ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otobüs ve elektrik işçilerine "Greve hazır ol" emri verildi

Otobüs ve elektrik işçilerine "Greve hazır ol" emri verildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.40
Türk-İş'e bağlı Türkiye Genel İş Sendikası ile Gaziantep Belediyesi arasındaki toplu
Türk-İş'e bağlı Türkiye Genel İş Sendikası ile Gaziantep Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmazlık çıktı
Türk İş'e bağlı Türkiye Genel İş Sendikası ile Gaziantep Belediyesi arasında bir süreden beri devam eden işyeri seviyesinde ki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmazlık çıkmıştır. Taraflar arasında ücret konusunda çıkan anlaşmazlık uzlaştırma kuruluna intikal ettirilmiştir. Sendika Başkanı Mahmut Karakaş, konunun uzlaştırma kuruluna intikal ettirilmesinden sonra belediye otobüsü elektrik iş yerlerinde çalışan üyelerine greve hazır ol emri verdiklerini söylemiştir.

Karakaş, sendika olarak bu işyerlerinde çalışan üyelerinin huzur içinde bir yaşam temin etmelerine çalışacaklarını belirtmiş, "İşveren emeğin karşılığı olan haklarımızı verene kadar var gücümüzle çalışacağız" demiştir. Hak için mücadele edenlerin hiçbir zaman mahcup olmayacaklarını da sözlerine ekleyen Türkiye Genel İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı, "Vereceğimiz uğraştan sonra alacağımız haklarla üyelerimizin yüzlerinin birazcık olsun gülmesini sağlayacağız" diye konuşmuştur. Yakında toplanacak olan Uzlaştırma Kurulu'nun konuya nasıl bir çözüm yolu gerek getireceğini ve tarafların buna uyup oymayacaklarını çevrede merakla beklenmektedir. Türkiye Genel İş Sendikası ile Gaziantep belediyesi arasındaki anlaşmazlık uzlaştırma kurulu tarafından da giderilmezse Sendikanın başlatacağı greve otobüs elektrik iş yerlerinde çalışan yaklaşık 300 kadar işçi katılacaktır.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *