ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otomobil hırsızlığında Türkiye şampiyonuyuz

Otomobil hırsızlığında Türkiye şampiyonuyuz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.06
Türkiye'de otomobil çalınma riskinin en yüksek olduğu ilin Gaziantep olduğu tespit edildi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre 1998 yılında Gaziantep'te toplam 941 araç çalındı. Çalıntı otoların yüzde 76’sının Fiat, Renault, Ford, Honda, Hyundai, Opel,
Türkiye'de otomobil çalınma riskinin en yüksek olduğu ilin Gaziantep olduğu tespit edildi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre 1998 yılında Gaziantep'te toplam 941 araç çalındı. Çalıntı otoların yüzde 76’sının Fiat, Renault, Ford, Honda, Hyundai, Opel, Toyota marka araçlar oluşturuyor.
1998 yılındaki 16 bin 926 araç hırsızlığının yüzde 63'ü İstanbul'da gerçekleşti. Gaziantep’in ise otomobil hırsızlığı riskinin en yüksek olduğu il olarak belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Çalıntı Oto Projesi çalışmasında yer alan verilere göre, geçen yıl Türkiye genelinde 16 bin 926 otomobil hırsızlığı yaşandı. Bu araçların 16 bin 926 otomobil hırsızlığı yaşandı. Emniyet ekiplerince bulunarak sahiplerine teslim edildi.
Gaziantep'te bin otodan 7'si çalındı
Türkiye'nin 1998 yılı sonu itibariyle 359 bin 636 olan motorlu kara taşıt sayısı esas alındığında, geçen yıl Türkiye genelinde her bin otomobilden ikisi çalınma riski ile karşılaştı. Otomobil çalınma riskinin en yüksek olduğu illerin başında Gaziantep gelirken, bu ili İstanbul takip etti. 134 bin 451 aracın bulunduğu Gaziantep'te 941 otomobil hırsızlığı gerçekleştirildi. Buna göre Gaziantep'te her bin otomobilden yaklaşık 7’si çalındı. İstanbul'da ise bu risk binde 5.5 oldu.
1 milyon 921 bin motorlu kara taşıtı sayısıyla, Türkiye'nin en yoğun taşıt parkına sahip olan İstanbul’da geçen yıl 10 bin 702 araç çalındı. İstanbul'da çalınan bu araçların 7 bin 202’si emniyet tarafından bulunarak sahiplerine teslim edildi. İstanbul'da geçen yıl çalınan araç sayısı Gümüşhane ve Hakkâri illerindeki araç sayıların toplamından daha fazla.
Hırsızların tercih ettiği markalar
Emniyet Genel Müdürlüğünün Çalıntı Oto Projesi çalışmasına göre, geçen yıl Türkiye genelinde yaşanan oto hırsızlığının yüzde 63,2’si İstanbul'da, yüzde 31’i ise Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa ve Osmaniye'de gerçekleşti.
Çalıntı otolar Renault, Ford, Honda, Hyundai, Opel ve Toyota marka araçlar oluşturdu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *