ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Otomobilimiz çok otoparkımız yok!..

Otomobilimiz çok otoparkımız yok!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Kentimizde özellikle merkezi yerlerde otopark bulunmaması yüzünden vatandaş aracını kaldırıma park ediyor.
Kentimizde özellikle merkezi yerlerde otopark bulunmaması yüzünden vatandaş aracını kaldırıma park ediyor. Kent merkezinde bulunan cadde ve kaldırımlar sürekli araçların işgalinde. Daralan yollarda trafik tıkanıyor ve polis araçları çekiyor. Araçlar çektirilirken büyük hasar görüyor ve aracın hasarının karşılanmasını isteyen vatandaş kötü muameleyle muhatap oluyor. Gaziantep’teki araç sayısı 100 bine yaklaşırken, her gün kent merkezindeki caddelerden 30-40 bin araç geçiyor ve bir kısır döngü her gün yeniden yaşanıyor.

Otopark yetersiz, vatandaş ilgisiz
Kent içi yaya ve araç trafiğini büyük ölçüde aksatan uygunsuz araç parkları Gaziantep’in en önemli sorunlarından birisi. Kentimizde bir taraftan otopark yetersizliğinden yakınılırken, diğer taraftan da mevcut otoparklara yeterince ilgi gösterilmediği ifade ediliyor. Bu nedenle de istasyon, Hürriyet, Suburcu ve Atatürk Bulvarı gibi caddelerde iki taraflı olarak park edilen araçları görmek mümkün. Trafik polisi, cadde ve kaldırımlara park edilen araçları çekiyor, ancak yanlış yere parkeden araç sayısı o kadar çok ki, bununla başa çıkamıyor.

Vali Güler: “Otopark sorunu çözülmeli”
Vali Muammer Güler, otopark yetersizliğinin acilen çözümlenmesi gereken bir sorun olduğu ifade ederken, “Gaziantep’in hızla büyümesi beraberinde çözüm isteyen bazı sorunları getiriyor. Bu sorunlardan birisi de otopark yetersizliğidir.” diye konuştu
İleride bu konularda daha büyük sıkıntı çekilmemesi için şimdiden belediyeler ve vilayetin işbirliği ile sorun çözülmelidir. Biz vilayet olarak bu konu üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuşuyor.

“Araçlara zarar veriliyor”
Diğer taraftan araç sürücüleri trafik polisi tarafından çekilen araçlara zarar verildiğinden, boyasının ve kaportasının zarar gördüğünden yakınıyorlar. Araç sürücüleri 5-10 dakikalık bir süre için araçlarını otopark’a koymak istemediklerini belirterek, “Mesela bankada bir işimiz var. En fazla 10 dakika sürer. Aracı bankanın önüne park ediyoruz, içeri girip çıktığımızda aracın yerinde olmadığını görüyoruz” diyerek kısa süreli parklara izin verilmesini istiyorlar.
Aracın çekilmesi sırasında dikkatsiz davranışlar araçların bazen küçük, bazen de büyük oranda hasar görmesine neden oluyor. Vatandaş hem aracını yanlış yere park etmenin cezasını ödüyor, hem de 4-5 milyon tamir ücreti ödemek zorunda kalıyor. Araçların hasar görmesi yüzünden vatandaş ve trafik polisi hep Karşıyaka’ya geliyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *