ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Özelleştirme her alanda yapılmalı”

“Özelleştirme her alanda yapılmalı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, özelleştirmenin her alanda yapılması gerektiğini belirterek, “Ancak,
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, özelleştirmenin her alanda yapılması gerektiğini belirterek, “Ancak, ülkemizde özelleştirme denilince yolsuzluk, çıkarcılık, Devlet malını peşkeş çekme gibi kavramlar anlaşılıyor” dedi.
Doğan, Yaptığı açıklamada, özelleştirmenin, şeffaflık ve kaliteli hizmet anlamına geldiğini, devletin ve yaşanılan kentin yararına olan özelleştirmelerin mutlaka ve geciktirilmeden yapılması gerektiğini söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Olarak otogardan Kantara, toplu taşımacılıktan parkın temizliğine kadar özelleştirilebilecek bütün hizmetleri özelleştirdiklerini kaydeden Doğan, “ Hem personel tasarrufu yaptık, hem de az giderle daha fazla iş ortaya konulmasını sağladık” diye konuştu.
Gaziantep’in, altyapı konusunda standartların üzerine çıktığını ve Türkiye’nin en başarılı ve şanslı kentlerin başında geldiğini vurgulayan Doğan, Şöyle konuştu:
“Gaziantep için yapmayı düşündüğümüz büyük projelerimizi tamamladık. Bu konuda yapacak bir şey kalmadı. Bundan sonra yapılacak en büyük proje, insana yatırım yapmaktır. İnsanımızı 21.yüzyıla uygun hale getirmeliyiz. Bunları da yapabilirsek, yapacak bir şey kalmayacak.
Toplu taşıma konusunda bu yıl tamamlanacak olan, Gaziantep’in mastar planında hafif raylı sistem var. Ancak bu şu anda çok acil bir ihtiyaç değil. Buna rağmen hafif raylı sistemin güzergâhları belirleniyor. Altyapı çalışmaları yürütülüyor. Bu, çok büyük bir projedir. Hafif raylı sistemi bir an önce yapmak yararlı olur. Ama çok para gerektiriyor.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *