ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Parlamentoda halk temsil edilmiyor”

“Parlamentoda halk temsil edilmiyor”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasının seçim sisteminin değiştirilmesi, m
Halıcılar Odası Başkanı Yalçın Konukoğlu, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasının seçim sisteminin değiştirilmesi, milletvekillerini genel başkanların değil, halkın seçmesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Konukoğlu, “Bir an önce seçim sisteminin değişmesi gerekir. Seçilen insanlar kendini Seçen insanlara karşı değil, sadece bağlı bulunduğu partinin genel başkanına hesap vermek durumunda kalıyorlar. Bu da halkın seçtiği insanların, halkı temsil etmediği gerçeğini gösteriyor. Ne zaman seçilenler genel başkanlarının iki dudağının arasından çıkan iki kelimeyle milletvekili olmak yerine, halkın oylarıyla seçilip, çok kullandıkları sine-i millet dedikleri olayın gerçekleştirilip, halkın sinesinden çıkarlarsa, halkın sorununa çözüm bulurlar. O zaman bireysel menfaatler değil, toplumsal menfaatler ön plana çıkacaktır” diye konuştu.
Şahsi çıkarlarından çok, toplum çıkarlarına hizmet eden siyasetçilerin ütopya olduğunu, böyle siyasetçilerin mevcut sistemin içinde barındırılamayacağını belirten Konukoğlu, “Siyasetçi çıkıp ben, beni seçenlerin siyasi çıkarlarını değil, toplumun çıkarlarını düşünüyorum” demeli ve öyle olmalı. Ancak mevcut sistem ona müsaade etmez. Bir noktada toplumun çıkarlarından çok partisel çıkarlarını, kendini o noktaya bir daha getirecek insanlara hizmet etmek zorundadır. Ne zaman ki biz bu düzenden kurtulur, halkın oylarına muhtaç İnsanlar oraya giderse siyasi istikrar sağlanır” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *