ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Parti değil aday tercihi

Parti değil aday tercihi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.55
Seçmen eski seçme değil. Artık bilinçli. Körü körüne oy vermiyor. İnceliyor, araştırıyor, hangisinin memlekete faydalı olacağından emin olursa onu tercih ediyor.
Sabah ekibi yaklaşık on gündür mahalle mahalle, kahvehane kahvehane dolaşarak seçmenin nabzını tutuyor. Kahvehane ziyaretlerinden çıkan sonuca göre, vatandaş tüm partilerin birbirinden farkı olmadığı düşünüyor. Bu nedenle de, siyasi tercihler yapılırken partiler değil, adaylar ön plana çıkıyor. Sonuçta çoğu seçmen 18 Nisan’da 3-4 ayrı partiye oy vereceğini söylüyor.
Doğan’ın hizmetleri takdir ediliyor
Seçmenle yapılan bire bir görüşmelerde Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın hemen her kesim tarafından beğenildiği ortaya çıkarken, seçmenlerin büyük kısmında, “Gaziantep’i Gaziantep yaptı. Hizmetlerini inkâr edenin gözüne dizine durur” şeklindeki sözleri duymak mümkün oluyor.
Bozgeyik’e tepki var
Diğer taraftan Şehitkâmil İlçesi’nde ise Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’e büyük tepki var. Özellikle temizlik ve altyapı hizmetlerinin yetersizliği büyük eleştiriler alırken, son seçimde RP’ye oy verenlerin önemli kısmı bu kez başka partilere oy vereceklerini ifade ediyorlar. Nedeni ise Bozgeyik’in hizmetlerinden memnun kalmamaları.
Kararsızlar bir şeyin değişmeyeceğine inanıyor
Seçmenler arasında kararsızların oranı da dikkat çekiyor. Kararsız veya oy kullanmayı düşünmeyen seçmenler, hangi parti gelirse gelsin bir şeyin değişmeyeceğine inanıyor. Bu nedenle de sık sık, “Hepsi birbirinden kötü. Değişen bir şey olmuyor. Herkes kendini düşünüyor” şeklindeki sözleri sık sık duyuyoruz.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *