ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Rant elde eden karşılığını vermeli”

“Rant elde eden karşılığını vermeli”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, akaryakıt istasyonunu tadilatı isteyenlerin belediyeye yardım etmesi gerektiğini belirtirken,
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, akaryakıt istasyonunu tadilatı isteyenlerin belediyeye yardım etmesi gerektiğini belirtirken, “Eğer bir vatandaş rant sağlıyorsa bunun bir karşılığı olmalıdır” dedi.
Meclis gündeminde bulunan 4 akaryakıt istasyonunu tadilatı isteğinin Haziran dönemi oturumlarına kaldığını vurgularken, “Bir yerde imar parselasyonu yapıldığında arsanın yüzde 520’sinin belediyeye verilmesi gerekiyor. Biz de bu yüzde 50’lik kısmı belediyeye verilmesi gerekiyor. Bizde bu yüzde 50’lik kısmı belediyeye para yada araç olarak verin diyoruz. Bunu istemek de hakkımız” diye konuştu. Bozgeyik, rant sağlayanın belediyenin kasasına bir miktar para koymasın şart olduğunu belirtti.

Bozgeyik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Arazi imarı girince değeri de artıyor. Eğer bir vatandaş rant elde ediyorsa ben bu rantın bir kısmını ilçedeki 400 bin insana adına isterim, belediyenin kasasına para sokmasını isterim. Devlet para vermiyor, imkanlar kısıtlı. 400 bin insana hizmet götürmek, ilçesinin sorunlarını çözmek için, rant saplayanın belediyeye bulunmasını isterim.” Diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *