ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

RP gelirse Cumhuriyet kadrolarını yok eder

RP gelirse Cumhuriyet kadrolarını yok eder
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.16
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.16
Başbakan ve DYP Lideri Tansu Çiller, Gümrük Birliği konusunda RP Lideri Erbakan il ANAP lideri Yılmaz’ın PKK ile aynı tavrı gösterdiğini söyledi.
Başbakan ve DYP Lideri Tansu Çiller, Gümrük Birliği konusunda RP Lideri Erbakan il ANAP lideri Yılmaz’ın PKK ile aynı tavrı gösterdiğini söyledi.
DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller, Gaziantep’e 7 saat gecikmeyle geldi. Vilayet Meydanı’nda soğuk havaya rağmen saatlerce Çiller’i bekleyenler hava kararmaya başlayınca dağılmak zorunda kalırken, Çiller de Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuştu.
Çiller, konuşmasında sıklıkla ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile RP lideri Necmettin Erbakan’ı eleştirdi. PKK lideri Abdullah Öcalan ile Yılmaz ve Erbakan’ı aynı kefeye koyan Çiller, “Önümüze Gümrük Birliği hedefini koyduk. Ama buna kim karşı çıktı biliyor musunuz? Bir Apo bir de yanında Mesut Yılmaz ile Erbakan. Bunlar PKK ile aynı tavrı sergilediler. Ülkenin ileriye gitmesine engel oldular” şeklinde konuştu.
Erbakan’ın göreve geldiğinde Cumhuriyet kadrolarını yok edeceğini söylediğini belirten Çiller, buna izin vermeyeceklerini belirtirken, Cumhuriyet’i korumak için kendini siper edeceğini söyledi. Çiller, göreve geldiklerinde sorunlarla dolu Türkiye devraldıklarını belirtirken konuşmasını söyle sürdürdü:
“Çok çalıştık, kaynaklarımızı verdik, paramızı verdik güvenlik güçlerimizi yeniden donattık, teknolojiyi getirdik. Öyle yaptık ki bu teröristleri sadece ülke içinde değil ülke dışında da takip ettik ve vurduk. Dünya o zaman ayağa kalktı, vuramazsınız dedi. Ama biz ülke insanımızın güvenliği için bunu yapmak zorundayız dedik ve yaptık. Eğer biz o gün gerekeni yapmasaydık, bugün enflasyon yüzde binleri aşardı. Dış borç hiç ödenmez hale gelirdi. Döviz darboğazı olurdu. İşte biz bunları alıştık, krizi aştık, döviz darboğazını aştık ülkenin dış borçlarını ödedik.
Şimdi ANAP gelmiş, eski kadroları ile hayali ihracat yapan kadroları ile tekrar görev istiyor. Hani bildiğiniz o yolsuzluğu yapanlar var ya bütün onlarla birlikte gelmişler. Sizden tekrar oy istiyorlar. Sizin eskittiğiniz attığınız ANAP kadroları ile gelmiş Türkiye’yi kurtaracağını söylüyor. Ama kimse buna inanmıyor”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *