ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“RP ile uzlaşılmaz”

“RP ile uzlaşılmaz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Refah Partisi ile koalisyon yapılması konusundaki ümitlerini kaybettiğini belirtirken,
Anavatan Partisi Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar, Refah Partisi ile koalisyon yapılması konusundaki ümitlerini kaybettiğini belirtirken, “Bu parti ile uzlaşmamız mümkün görünmüyor” dedi.

Refah Partisi ile ANAP arasındaki koalisyon görüşmeleri devam ederken, ANAP içerisinde RP’^ye karşı başlatılan muhalefet giderek artmaya başladı. Bazı milletvekilleri ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a, RP ile koalisyona girmemesi için uyarı mektupları gönderirken, ANAP Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar, RP’nin uzlaşmaz tavrının sürmesi halinde koalisyonun mümkün olmadığını söyledi.

Koalisyon görüşmeleri nedeniyle Ramazan Bayramı’nda Gaziantep’e gelemeyen Taşar, telefonla sorularımızı yanıtlarken, RP’nin seçimlerden yüzde 21 oranında oy alarak çıktığını, ancak yüzde 45 oy almış gibi davrandığını ifade etti. Taşar, “RP’nin ayakları yere basmıyor. Adeta havada uçuyorlar. Öncelikle mantıklı olmaları, ayakları yere basmaları gerekiyor. Aksi halde yapılan çalışmalar bu partiyle uzlaşıp koalisyon yapmamızın imkânsız olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

“ANAYOL için fırsat var”
Anavatan Partisi’nin her partiyle koalisyon yapabilecek bir parti olduğunu kaydeden Taşar, “Partimizin ve laik Cumhuriyetin ilkelerinden ödün vermeden bütün partilerle hükümet kurabiliriz. Ancak benim gönlümde yatan ANAP-DYP koalisyonudur. Bunu seçimden hemen sonra da söyledim, şimdi de aynı görüşlerimi savunuyorum. Henüz ANAYOL İÇİN ÇOK GEÇ SAYILMAZ. Her zaman her şey için fırsat vardır” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *