ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“RP’li hükümete layık değiliz”

“RP’li hükümete layık değiliz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.34
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.34
Taşar üstü kapalı olarak Genel Başkanı Yılmaz’ı da eleştirip, “Hali hazırdakini bozup
Taşar üstü kapalı olarak Genel Başkanı Yılmaz’ı da eleştirip, “Hali hazırdakini bozup ta aynı şeyi yapabilmek için gayret göstermeye ben bir anlam veremiyorum” diye konuştu.
Çevre Bakanı Mustafa Taşar, “Türkiye’nin ve Türk milletinin RP’li bir hükümete müstahak olmadığını söyledi. Taşar, “Devamlı takkeye yapıyorlar. Dün söyledikleri ile bu gün söyledikleri birbirinden arklı. Bugün gülücükler dağıtıyorlar. Hükümete geldikten sonra gerçek yüzlerini gösterecekler. Demokrasiye inanan Cumhuriyet çocukları, Allah’ını milletini bayrağını seven herkes, RP’li hükümete karşı çıkmalı” dedi.
Taşar, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in çaresizlik içerisinde olduğunu sanıp bir yanlışlık yapmaması” gerektiğini belirterek, “RP ile kurulacak bir hükümet, ne Sayın Çiller’e ne de DYP’ye yakışmaz” diye konuştu. Ancak dün akşam saatlerinde, RP-DYP hükümetinin kabinesine Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından onaylandı.

Taşar, Başbakan Mesut Yılmaz’ın, DYP’ye yaptığı birleşme çağrısına ilişkin olarak da şunları söyledi:
“ANAP ile DYP arasında daha evvel yapılan protokolün sonunda varılacak nokta, zaten her 2 partinin birleştirme konusunun gündeme getirmesini anlamakta zorluk çekiyorum. Zaten var olan birşeydi. Bana göre, başladığımız noktaya tekrar dönüyoruz. Bu görüşlerim, Meclis denetiminin savsaklaması, yapılmaması ve milletvekillerinin hür iradesine ipotek konulması anlamına gelmez. Bugün birleşme noktasında yapılan çağrı, bana göre geç kalmış bir çağrı değildir.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *