ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlık çalışanları, sağlıklı çalışma koşulu istiyor

Sağlık çalışanları, sağlıklı çalışma koşulu istiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.54
Sağlık çalışanları, bütçede sağlığa yeterli pay ayrılmadığı, çalışma koşullarının iyileştirilmediği, özel sağlık kuruluşlarına olağanüstü teşvikler verilirken devletin kurumlarının sorunlarla baş başa bırakıldığını belirterek, ülkemizde sağlık hizmetlerin
Sağlık çalışanları, bütçede sağlığa yeterli pay ayrılmadığı, çalışma koşullarının iyileştirilmediği, özel sağlık kuruluşlarına olağanüstü teşvikler verilirken devletin kurumlarının sorunlarla baş başa bırakıldığını belirterek, ülkemizde sağlık hizmetlerinin tıkanmaya doğru sürüklendiğini ifade ettiler.
Meslek ve özlük haklarımız gasp edilmekte
Sağlık Haftası dolayısıyla SSK Bölge Hastanesi bahçesinde dün bir açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası Gaziantep Temsilcisi Behçet Eşkili, sağlık çalışanlarının her geçe gün yaşam koşullarının ağırlaştırıldığı, nöbet ve mesai ile çalışma saatlerinin arttırıldığını belirterek,
“Ürettiğimiz hizmet ve çalışma saatleri artarken, maaşlarımız hızla reel olarak geriliyor. Meslek ve Özlük haklarımız gasp ediliyor. Siyasi iktidarlar bizlere yıllardır enflasyonun altında yüzdelik maaşları dayatmaktadır. Ve bunun sonucu olarak maaşlarımız son 10 yıl içinde yüzde 50 dolayında reel olarak geriledi” dedi.
Yapılan özelleştirme ve IMF politikaları sonucu olarak son 15 yıl içinde kamu sağlık hizmetleri tıkanmaya doğru sürüklenirken, çalışanların da sağlık hizmetlerinden yararlanma olanaklarının azaltıldığına dikkat çeken Eşkili, konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye’de kişi başına 108 dolar sağlık harcaması düşüyor”
“Bu dönemde, özel sağlık hizmetleri olağanüstü teşviklerle kamu kaynaklarından beslendi. Trilyonlarca lira teşvikler aktarıldı. Fakat kamu sağlık kurumlarına yatırım yapılmadı. Kurumlar eleman, araç gereç ve modern donanım eksiği ile karşı karşıya. ABD’de kişi başına sağlık harcaması 3708, Almanya’da 3036, Yunanistan’da 693, İspanya’da 1134, Macaristan’da 653 dolar iken ülkemizde bu rakam 108 dolardır. Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra çalışanlar mesleklerini icra ederken birçok güçlüklerle karşı karşıya kalmaktadır.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *