ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Sağlık Müdürlüğü, vurgun yeri olmuş”

“Sağlık Müdürlüğü, vurgun yeri olmuş”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
MHP Şahinbey İlçe Başkanı Cuma Kaymakçı, ANAP döneminde sağlık müdürlüğünün adeta çiftlik gibi kullanıldığını vurgularken, şu anki fiyatı 12 bin lira olan şırıngayı, bir yıl önce 57 bin liraya almışlar. Bu yıl 8 milyar 800 milyon liraya alınan bir ton siv
MHP Şahinbey İlçe Başkanı Cuma Kaymakçı, ANAP döneminde sağlık müdürlüğünün adeta çiftlik gibi kullanıldığını vurgularken, şu anki fiyatı 12 bin lira olan şırıngayı, bir yıl önce 57 bin liraya almışlar. Bu yıl 8 milyar 800 milyon liraya alınan bir ton sivrisinek ilacı ise geçen yıl 18 milyar 900 milyon liraya alınmış diyerek alımlarda yolsuzluk yapıldığını söyledi.
“Milletvekili değil, çöpçü olamazdı”
ANAP eski milletvekili Ahmet Günebakan, MHP’yi partizanlık yapmakla suçlarken, MHP İlçe Başkanı Kaymakçı da, ANAP’lıların atadığı bürokratların yolsuzluk yaptığını ileri sürdü. Kaymakçı, “Ahmet Günebakan, eski ülkücü bir kardeşimizdir. Zaten ülkücü olmasaydı ANAP’tan değil milletvekili çöpçü bile olamazdı. Bizim atamalarda partizanlık yaptığımızı söylüyor. Eğer biz bir kamu görevlisinin yerini değiştirmişsek, mutlaka haklı bir sebebi vardır, ortada bir pislik vardır” dedi.
“Şırıngaya 210 kat fazla para verilmiş”
Sağlık Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan ürünlerin alımında büyük yolsuzluklar yaşandığını vurgulayan Kaymakçı, “Bakın biz Sağlık Müdürlüğü’ndeki kadroları değiştirdik. Bunlar ANAP’ın getirdiği kadrolardı. Ama her hafta yolsuzluk var. Mesela bir yıl önce, 57 bin liraya şırınga alınmış. Biz aynı şırıngayı bu yıl 12 bin liraya aldık. Burada bir yolsuzluk yok mu? Açıkça ortada. Yani normal fiyatın 10 kat fazlasına alınmış. Devletin malına yazık değil mi?” diye konuştu.
“Bana rüşvet teklif edildi”
Sağlık Müdürlüğü’nün sivrisinek ilacı alımında da büyük yolsuzlukların meydana geldiğini kaydeden Kaymakçı şöyle devam etti:
“Sağlık Müdürlüğü’ne geçtiğimiz yıl 1 ton sivrisinekle mücadele ilacı, 18 milyar 900 milyona alınmış. Aynı miktardaki ilacı biz bu yıl 8 milyar 800 milyon liraya aldık. Arada korkunç fark var. Eğer ortada bir yolsuzluk yoksa enflasyonu da işin için e katarsak bizim aynı ilacı bu yıl 8 milyar 800 milyona değil, 35 milyar liraya almamız gerekirdi. Bu ilaç alınırken, Sağlık Müdürlüğü’nden bir görevli bana rüşvet tekli f etti. Ama ben rüşvet teklif eden kişiyi görevden aldırdım. Diğer taraftan ihalelere de çeki düzen geldi. Kırım oranlarındaki anormallikler ortadan kalktı.”
“Müdürlük bahçesi alem yeri mi?”
Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin kurumun bahçesini sabaha kadar alem yeri olarak kullandığını Gaziantep’te bilmeyen yok. Bahçeye masaları atıyorlar sabaha kadar içiyorlar. Orası kimsenin babasının çiftliği değil.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *