ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sağlıksız Sağlık..!

Sağlıksız Sağlık..!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.18
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.18
Bürokrasiden kaynaklanan sorunlar, siyasilerin baskıları, doktor ve hemşire yetersizliği,
Bürokrasiden kaynaklanan sorunlar, siyasilerin baskıları, doktor ve hemşire yetersizliği, yatak sayısının sınırlı olması, kapasitenin üzerindeki hasta sayısı, 1930’lardan kalan yönetmelikler hastanelerin belli başlı sorunları
Çocuk Hastanesi’nde savaş veya salgın yılları gibi bir ayakta 3 hasta tedavi görüyor. Hergün 500-600 hastanın geldiği hastanede, bir doktorun günde 125 kişiyi muayene ettiği oluyor. Bölgemizdeki tek Çocuk Hastanesi olan Gaziantep Çocuk Hastanesi’nin 1995 yılındaki yatak işgal oranı yüzde 85 Türkiye genelindeki hastanelerin yatak işgal oranının yüzde 50 civarında olduğu düşünülürse, Çocuk Hastanesi’nin yükünün ne kadar ağır olduğu ortaya çıkıyor.

Grip ve Zatürree salgını
Kış mevsimi nedeniyle gelen hasta sayısı ikiye katlandı. Başhekim Mehmet Ali Bulgur, normal günlerde günde 250 kadar hastaya poliklinik hizmeti verildiğini belirtirken, kış mevsiminde bu sayının ortalama 500’ü bulduğunu, zaman zaman da 600’e kadar çıktığını söyledi. Hastaların çoğu da henüz bir yaşını doldurmamış bebekler. Bebeklerin zatürree ve grip gibi hastalıklara daha kolay yakalandıkları belirtiliyor.
Çocuk Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Bulgur, 1995 yılı içerisinde 91 bin 82 hastaya poliklinik hizmeti verildiğini, 10 bin 169 hastanın yatarak tedavi gördüğünü, 5 bin 737 röntgen filminin çekildiğini, 42 bin 968tahlil yapıldığını, 7 bin 691 hastaya poliklinik, 1882 yeşil kartlıya da yataklı tedavi hizmeti verildiğini bildirdi.
Hastanenin kapasitesinin çok üzerine çalıştığını belirten Başhekim Mehmet Ali Bulgur, “Hastanemize sadece Gaziantep’ten hasta gelmiyor. Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, ile ilçelerinden gelen hastalara da hizmet veriyoruz. Bu nedenle kapasitemiz çok yetersiz kalıyor. Çoğu zaman boş yatak bulmakta güçlük çekiyoruz. Bazen bir yatakta birden fazla hasta yatabiliyor” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *